Имате дървена прегола в градината или разчитате на тези системи за слънцезащита за заведението си? Това е един от най-добрите методи за създаване на изключителен стил и елегантност, но знаете ли как да поддържате тези съоръжения? Дървената рамка или арка, която на практика се състои от колони и напречно разположени греди е основата, върху която се поставят текстил за засенчване или естествени увивни зелени растения. По доста различен начин можете да я декорирате и да изпълните с естетика екстериора, но имайте предвид, че дървото, което е изложено на разнообразни атмосферни условния трябва да бъде периодично почиствано и лакирано за да го запазите за по-дълъг период от време.дървена пергола в Бургас

Изящния дизайн на дървените перголи ги прави част от архитектурната характеристика на дадена сграда. Дори свободно изградена в градината,на плажа или в парка тя е изключително съвременен и иновативен начин да създадете добра атмосфера и вдъхновяваща екзотика през топлите пролетни и летни дни. За разлика от металните перголи тези с дървени конструкции изискват всяка година правилна поддръжка. От влагата дървото, независимо от това дали е достатъчно устойчиво за външни условия, трябва да бъде старателно изшкурено. Можете да използвате и пясъкоструйна машина, която да отстрани остатъците от замърсявания или стар лак. Така вече почистената повърхност на дървената част на перголата спокойно можете да третирате със защитни масла или лак.

На пазара се предлагат доста интересни продукти за защита на дървесината от влага,които на практика могат да помогнат на красивата Ви прегола да бъде използвана достатъчно дълго време. Като цяло перголите дали са дървени или метални са трайно закрепени съоръжения. Освен веднъж годишно те реално нямат нужда от кой знае каква поддръжка. Разбира се за градината в двора си можете да използвате увивни растения като лози, бръшлян и други, с чиято помощ с естествената зеленина да създадете предпоставка за шарена сянка. Друг разбира се, доста по лесен и бърз начин е да използвате непромокаеми текстилни платове или винили, които да поставите върху горните греди на перголата.  Препоръчително е в тези случаи разстоянията между гредите на дървената конструкция да бъдат не толкова големи за да може текстилната лента да предаде естетичен вид и да не увисва. Професионалното изпълнение на дървените перголи като монтаж и поддръжка ще ги запази в перфектно състояние години наред. Свържете се с Кипро още днес и заявете изработка на качествена и модерна пергола. Слънцезащитна система, която заслужава внимание. Дървени или метални специалистите в изграждането на екзотична слънцезащита ще предложат най-изгодния и пасващ на екстериора вариант.