Работата в офис си има известни предимства. Стоите си по цял ден в комфортна и уютна обстановка и независимо от това какво е времето навън работния ви процес по никакъв начин не се повлиява както при професиите,които оперират основно навън. Звучи добре докато обаче не започнете да се схващате от почти осемчасовото стоене зад бюрото. Интересно проучване показва, че в САЩ е направено проучване при което служители от един офис били разделени на две групи. Едната част останала да работи на стандартно, а другата на бюро с регулиране на височината. След анализиране на резултатите се оказало, че тези, които използвали регулируемите постигнали много по-високо ефективни резултати. Питате се какво е това чудо и как така ще има подобно бюро? Обикновено има столове, които имат такава опция и се настройват спрямо удобната за тялото позиция. През последните години и у нас тези стенд-ъп бюра придобиха доста голяма популярност. Прави ли ви впечатление, че служителите на мобилните оператори работят на високи бюра. Имайте предвид, че това не е случайно. От гледна точка на здравословното състояние човекът не бива да стои дълго време в седнало положение. Това може да предизвика забавяне на метаболизма, схващане на крайниците и други хронични заболявания на опорно – двигателната система.бюро с регулиране на височината

Именно тези два основни фактора като ефективните резултати и здравословното състояние са предпоставка много фирми в САЩ, Европа, а напоследък и у нас да разчитат на тези бюра, които позволяват регулиране на височината. Те са значително по-продуктивни. Само за пример ще дадем една ситуация. Представете си, че се връщате от обедна почивка, на която стабилно сте хапнали. Логично е тялото да започне да се отпуска и да ви се приспива. Когато сте седнете на стола зад бюрото очите Ви вече едва стоят отворени. Познати ви е , нали? Направете си експеримент. Опитайте да постоите по-дълго време изправени и сами ще установите, че сънливостта ще изчезне от само себе си. По отношение на здравословното състояние тези бюра, с регулираща се височина са особено ергономични. Още след първия месец на използването им ще установите как болките в кръста и гърба ще отшумят. Стенд-ъп бюрата са компактни, те предоставят възможност да се раздвижвате, а не да стоите седнали по цял ден на неудобния стол, който в един момент имате чувството, че се е сраснал с тялото ви.

Изключително добра инвестиция е покупката на бюра с регулиране на височината. За офиса или за кабинета у дома ще усетите разликите в нивото на продуктивността на служителите Ви, а същевременно ще се погрижите и за тяхното здраве.