Многообразни са вариантите за организиране на дворното пространство. Предвид това, че разполагате със свободна площ то е добре дошло за провеждане на различни интериорни занимания, които са съобразени с вашите предпочитания за функционалност и креативност. Площите в двора можете да аранжирате по различни начини, което е показателно, че не само градинските мебели са добре дошли тук, но една кухня на открито също е благоприятна за това да се получи барбекю зона, където да печете месо, зеленчуци и дори хляб. Време е да помислите за барбекю за двор, което да използвате през топлите дни.

Ползи от готвенето на открито

Не само, че миризмата и парата се освобождават директно в околния въздух, но с използването барбекюто в двора си спестявате главоболия, които са свързани с почистването на кухнята от мазнини, миризми и дим. А това е съществен момент, който напълно може да ви осигури ефективност и намаляване на ангажиментите в затворената кухня.

Приоритетите на готвенето в двора наистина е много показателно защо да заложите на барбекю. Скарите, които могат да се използват в открити пространства са различни като модели, а това е предпоставка да изберете такива, които да отговорят на вашите високи критерии. Вече акцентирахме на това какви са ползите от това да се използват барбекюта за двор, но знаете ли какви са основните принципи за избор? За да е продуктивна и правилна инвестицията е важно да се подходи стратегически и да се избере такъв вид, който да е качествен и с опционално дълго експлоатиране.

Принципи за подбор

Класификацията за покупка на скара, която ще се използва в градината е разнородна. Индивидуалните ви принципи и критерии са водещи за това да се осигури и обособи приятно местенце, в което да творите и приготвяте кулинарни шедьоври. В двора и градината можете да сътворите истинско екстериорно чудо стига да сте наясно с това кое би било приложимо спрямо наличното пространство.

Когато искате да си направите барбекю зона, която да използвате като кухня на открито е необходимо да се фокусирате върху:

Барбекю
  • Какво да бъде използваното гориво

Това е първото, с което трябва да се съобразите, тъй като именно от вида на топлинната енергия зависи до колко ще останете удовлетворени от крайния резултат. Вариантите са за барбекю на газ, на дървени въглища или такива, които се захранват с ток. И трите типа са приложими в двора, тъй като до всеки от ресурсите имате достъп;

  • Размери

Когато се търсят най-добрите размери е нужно да имате предвид къде ще разположите скарата. Ако двора е достатъчно голям и често каните на гости близки и приятели то едно голямо барбекю ще може да ви осигури много бързо и качествено приготвяне на храната;

  • Материал на изработка

Още един съществен компонент, върху който да се съсредоточите, защото от това зависи вкуса на храната. Препоръчвани са чугунени или стоманени модели, тъй като те имат най-добри качества по отношение на топлопроводимостта;

  • Цена

Стойността на едно градинско барбекю зависи от редица фактори. Действително трябва да се отбележи това, че колкото повече екстри има едно съоръжение то толкова по-скъпа ще бъде стойността му. Зависи от това с какво разполагате и по какъв начин ще можете да си осигурите качествено и ефективно използване на уреда за да се приготви вкусна храна.

Индивидуалните изисквания на всяко домакинство решило да си оформи грил зона са различни. А тенденциите на пазара са много, така че имате тема за размисъл кое от видовете би било наистина подходящо за вас. Според това за колко души обичайно ще готвите и дали двора позволява оформяне на открита кухня винаги имате варианти, с които да направите приятно и функционално кулинарно кътче.