Препоръчително е да сменяме четката си за зъби на всеки три месеца, но питате ли се какъв е периода през който сменяме възглавницата си. Много интересни данни сочат, че хората на година сменят поне веднъж тази така важна част от спалните аксесоари. Какви са причините ща разясним в днешната статия. Качеството на една възглавница е много важно. Тя има отношение за това как ще се чувства врата ни след събуждане сутрин. Неудобната такава може да е причинител на доста заболявания и ежедневното ни главоболие да се дължи именно на нея. Дали и високата цена на възглавници би ни гарантирала спокойствието през нощта?1_1_

Не са малко въпросите, които си задаваме и всъщност отговорите се крият в това не само в това дали сме платили висока цена в очакване новата ни възглавница да е по-удобна от предходната, а да си осигурим наистина удобството, от което се нуждаем. Производители и търговци има много. Всеки ни уверява, че предложенията са доста изгодни и ще се погрижат за нашето здраве. На практика използването на самата възглавница я деформира в една или друга степен и така отново сме пред дилемата коя да купим.

Има модели които са сезонни, това на практика означава, че през лятото се елиминират изпотяванията, а зимата се запазва топлината, излъчвана от тялото Ви. Това са модели,които са на висока цена. Те са добра инвестиция, но и тук след определен период на използва се налага да смените с нова. Дълголетието на една възглавница не зависи единствено от нейната цена, а основно от материалите, от които е изработена. Колкото по-качествена, толкова по-скъпа вероятно ще е новата ви възглавница. Въпрос на предпочитания и възможност е коя от моделите ще изберете. Гарантирано ли е дали модела, за който сте пратили  висока цена ще е удобен За Вас? Както при матраците така и тук индивидуални са изискванията на потребителите. Препоръчително е всеки сам да си избира възглавница като това би било гаранция за удобство и комфорт.

За да запазим и удължим живота на този аксесоар за спане има няколко правила, които е добре да спазвате. Сменяйте калъфа на възглавницата често, като така ще предотвратите пълнежа да се замърсява и да задържа неприятни миризми. Препоръчително е да проветрявате на балкона и дори при необходимост да перете, ако възглавницата е от материал, който да позволява това.  Цени има всякакви, но имайте предвид, че удобството за едни е неудобство за други, така че стойността не е особено показателна за това.