Без съмнение, едни от най-актуалните мъжки аксесоари в последните години са дизайнерските дървени папионки. Може би бихме се запитали защо са ни дървени папионки, след като от край време са наложени тези от плат. Всъщност, има някои безспорни предимства, с които всички дървени папионки се отличават и сега ще ви запознаем с тях.

Дизайн

Дървените папионки могат да приемат всякакви форми, като най-популярните са: класическа, диамант и мида. За дамите пък, е наложена формата лейди с по-тънък женствен профил. Да, точно така, дървени папионки се носят и от жени, та дори и от деца! Наистина няма ограничение за този култов моден аксесоар. Но да се върнем на дизайна. Освен различните форми, те се различават и по вида дърво, от което са направени както и финиша, който са претърпяли. Така, някои са по-светли, по-тъмни, та дори и черни, като например уникалната папионка Бонд с дърво с черна боя и червен кожен възел в средата. И точно възелите са още един от дизайнерските елементи, който може да придаде допълнителна уникалност на вашия модел. Той може да е от плат, от кожа, а защо не и от някой друг материал, подходящ за носене?

Комфорт

Това е едно от водещите предимства на всички дървени папионки. Те са леки за носене, имат ластичен елемент, с който лесно се прикрепят към яката и най-важното – няма нужда да им се прави възел! Точно така, току-що си спестихте 15 минути гледане на видео и половин час неуспешни опити да вържете възела на вашата традиционна папионка.

Ефектност

Това е важен елемент за всеки уважаващ себе си мъж, на когото предстои да се появи на важно събитие – тържество, бал, сватба или културно събитие от рода на опера, театър или концерт. На подобни места всички са елегантни, облечени в новите си костюми, с новите си прически и лъснатите обувки. Но колко от хората ще са помислили и за отличаващ аксесоар към облеклото? Това е нашият шанс наистина да направим впечатление и да встъпим със самочувствие в залата.

Подарък

Дървената папионка е един наистина оригинален подарък за мъж. Особено когато е комбинирана и с други аксесоари от същата серия – връзки за обувки, игла за ревер или кърпичка за джоб на сако. Имено подобни комплекти можете да откриете в специалната категория с подаръчни сетове на онлайн магазин Rare Finds.