За да изберете правилната формула за ефективно и качествено отопляване на дома си е редно да направите пълен анализ на представените в търговската мрежа предложения. Това ще даде информация относно икономии, обхват, начин на поддръжка на уреда спрямо типа използвано гориво. Bulgarterm разполага със съвременни решения за всеки дом с цел осигуряване на отлични условия на живот през зимата н имота. Важен аспект, от който се ръководят много стопани са в самата специфика на жилището – квадратура, изложение, регион и други. Правилно е да се вземат предвид тези фактори, тъй като от това зависи постигането на висок ефективност от прилагането на един или друг вариант за отопление.

От парното по-хубаво няма

Парното отопление винаги се е приемало като отлична алтернатива за жилища без значение от тяхната квадратура. Разбира се то има и своите недостатъци, които е добре да предвидите. За да могат да осигурят оптималното количество топлина радиаторите, посредством която тя се разпространява е решаващо да предвидите уред, който е съпоставим с особеностите на жилището.

Парното отопление в наши дни не се осигурява само от ТЕЦ. Възможно е да се сдобиете с централен източник, който да бъде:

  • Печка с водна риза на твърдо гориво (дърва или въглища). Добра възможност, но изисква повече ангажимент за зареждане, поддръжка, цепене на дърва, съхранение на горивото и т.нат.;
  • Камина или котел на пелети. По-ефективни са спрямо предходните уреди, а освен това съвременните решения са автоматизирани, което намалява нуждата от непрекъснати усилия за използването им;
  • Термопомпи. Прекрасен вариант за чисто и уютно отопление. Високотехнологичните уреди не веднъж доказват своите преимущества и въпреки високата си първоначална цена са предпочитани заради ниските експлоатационни разходи;
  • Котли на газ. Приемливи от гледна точка на чистота, на предвид високата цена на газа към момента не са особено рентабилни.

Разбираемо е защо трябва да имате яснота по отношение на парното отопление и видовете уреди, с които да си го осигурите. Bulgarterm може да предложи вариант, който да се приспособи спрямо спецификата на всеки тип имот.

Отопление с климатик

Поне 40 % от българите, които живеят в градски условия разчитат на климатиците. Да, не са неангажиращи с някаква специална грижа, а освен това монтажа е лесен и адаптивен при всякакви видове жилищни и нежилищни имоти.

Интересът към климатиците се наблюдава и поради това, че:

  • Първоначалната инвестиция е ниска;
  • Уредите се използват за отопляване и охлаждане;
  • Икономични са, особено тези от инвенторен тип;
  • Безшумни са;
  • Бързо достигат желаната в помещението температура.

Ако ви предстои да вземете решение относно начина, по който да отоплявате имота си се доверете на специалистите от Bulgarterm, които ще ви предоставят уред спрямо вашите очаквания и нужди.