Когато кухнята и трапезарията си делят едно общо помещение то това очевидно се отразява на вашите предпочитания за инвестиране в мебели, които да са подходящи както за единия така и за другия кът. Но като се вземе предвид това в кухнята приготвянето на храна води до известни замърсявания, които могат да се окажат причина за честото пране на седалките на столовете е очевидно, че ще се наложи да се възползвате т такива модели, които не изискват твърде много усилия за създаването на перфектно оборудвано местенце за хранене. Хубави столове за кухня от Мебели АРЕНА можете да изберете сега. Формулата за успешно и качествено организиране на зоната е напълно съобразена  с вашите индивидуални виждания за елегантно, практично и многофункционално оформление.

Материали за изработка

Има две основни фокусни точки, които са особено решаващи за това да можете да си подсигурите наистина красива и елегантно обзаведена кухня с хубави столове. На първо място са материалите за изработка, а след тях се нареждат размерите и дизайните, които са от ключово значение за оформянето на интериор, който е практичен и функционален.

Що се отнася до материалите това, което е добре да споделим е, че става въпрос за такива възможности, които са способни да ви гарантират много по-дълъг период на използване на столове както и подобрен външен вид. Сред предпочитаните варианти от категорията са тези, които са изработени от:

 • Масив – дъб, орех, череша, абанос, иглолистен материал и други;
 • Ратан. Изкуствения ратан е изключително лесен за поддръжка и може да се използва дори на открито;
 • МДФ. За по-елегантни и изискани модели в кухнята;
 • Тръбни. Невероятна стилистика и модернистичен почерк на пространството ще предадат тези мебели.

Има още интересни материали, които се използват за изработката на такива кухненски мебели. Можете да ги разгледате в платформата на магазин АРЕНА.

Размери и дизайни

 стол

Втората точка, от която си струва да се ръководите са именно размерите и начина, по който изглеждат продуктите от категорията столове за хранене. инвестицията ви зависи от това до колко сигурно и надеждно би било осигуряването на точните пропорции, които да се интегрират в пространството така, че да е по-прецизно, по-ефективно, по-адаптивно организирано помещението.

Разнообразни са размерите при трапезните столове, а освен това можете да избирате измежду богат спектър от дизайни и стилове като:

 • Класически;
 • Винтидж;
 • Модерен;
 • Ретро;
 • Минималистичен;
 • Градски и други.

Посетете сайта АРЕНА и опознайте вариантите, които биха могли да решат казуса с избирането на хубави и практични мебели за кухня.