Човек преминава през редица фази на себеизразяване и това да си направи татуировка в определен момент от живота си може да се окаже решаваща от емоционална гледна точка. Със сигурност ако в момента сте били силно провокирани от събитие, което сте решили, че трябва да остави отпечатък върху тялото ви оправдава избрания татус на рамото, крака или друга част на тялото. Изкуството на татуирането не винаги е толкова успешно колкото сме очаквали. Неправилен избор на татуист, промяна в обстоятелствата и ред други причини могат да са основен мотив, който да наложи премахването на татуировки. Знаете ли, че желанието да се татуираш е най-силно през лятото. И ето ви повод докато сте на море в Бургас да ни направите нов татус. Невъзможността да се възприемете с ново бижу, лепнало се трайно на твърде видима част от тялото пък е предпоставка за желание татуса да бъде премахнат.

И независимо от това, че повечето от вас си мислят, че това са чисто тийнейджърски неволи и преживявания то и хората на една по-стабилна възраст също не са пощадени от такава динамична емоционалност. Не са редки случаите, в които се търси професионален дерматолог за премахване на татуировки Бургас в случаи, в които предстои човек да навлезе в един много по-сериозен етап от живота си. Старта на професионално израстване и влизане в политиката или пък в един по-особен статус налагат тялото ни да бъде подготвено за това.

Да обобщим – нуждата от премахване на татуировка може да бъде провокирана от:

  • Татуировката е аматьорска;
  • Не отговаря на очакванията ви;
  • Новата работа, която предстои да започнете изисква неналичието на каквито  и да било татуси;
  • Промяна в дадени обстоятелства – новата любов е вече стара и имате друга тръпка;
  • Емоционално израстване, което провокира интереса ви от това да се „почистите“ от петното, което имате.

Защо да се подбере правилния дерматологичен център за премахване на татуировки в Бургас?

Доста интересен въпрос и за някои от отговорите вече споделихме. Професионалните дерматолози са наясно с рисковете, които носи със себе си един татус. Заличаването с подръчни средства може да се окаже наистина сериозно предизвикателство не само за самата зона, която се третира, а също така и за човешкото здраве. В зависимост от типа на татуировкака и вида на ползваните пигменти експертите прилагат щадящи лазерни методи, които деликатно отстраняват рисунката от тялото ви.

Необходимостта от професионалист – от какво се налага

Често при домашно третиране с подръчни средства и опити да бъде отстранена татуировка се получават дерматологични проблеми.  В случая имате спешна нужда от дерматолог – кожен лекар Бургас, който да се погрижи за причиненото възпаление на кожата.

кожен лекар

Дори в контролирана среда рисковете, които могат да възникнат не са малко, а да не говорим, че зоната, която е татуирана може да се окаже сериозно увредена. Безспорно кожен лекар с професионални умения и опит би бил единственото решение за справяне с проблема. Премахването на татуси, независимо от техния размер и вид се изисква да бъдат извършвани в контролирана стерилна среда от лекар дерматолог, разполагащ с нужния опит, квалификация, апаратура.

Дерматологична клиника за естетични терапии и кожни проблеми Мирабел Бургас предоставя на своите клиенти множество услуги и лечения, включително премахване на трайни татуировки. Вашата кожа е грижа на специалисти с над 28 години стаж, което е основателна причина за доверието, което клиника е изградила сред клиентите си.

Това, което е важно да знаете за премахването на татуировки е:

  • Не се премахват наскоро направени;
  • Проблемни са тъмната кожа и тази с тен;
  • При наличие на инфекция се провежда предварително лечение на кожния проблем и след това се преминава към процедура за премахване на татуировката;
  • При доказани автоимунни заболявания се избягва прилагане на терапията премахване на трайни татуси;
  • Ако пациента има непоносимост към определена апаратура или медикаменти не се препоръчва трайно премахване на татуировките.

Лекари дерматолози от Мирабел Бургас ще се погрижат за вашето добро самочувствие. Доверете им се и си запазете час още сега!