Естествения корк стана доста популярен като вид изолация, който се използва в жилищата ни. Причините за това са наистина основателни и освен на чисто визуален, допринасящ за топлината и уюта на дома, се оказва, е и техническите му качества не са за подценяване. Първата и главна причина за да помислим за подяна на тапетите и мазилката с коркови плоскости се дължи на факта, че материала е изключително лек. На пазара се предлагат доста варианти, които наистина са максимално тънки и по никакъв начин не отнемат от общата квадратура на помещението. Следващата положителна характеристика на корковите плоскости е в това, че са изключително ценен топло и шумо изолатор. Така ако имате проблеми с кучетата на съседите си то ето ви основателна причина да се замислите дали да не ограничите по някакъв начин това. По отношение на температурата и намаляването на сметките за отопление и охлаждане със сигурност ще откриете сериозни разлики, когато поставите коркови плоскости по стените и пода. На практика корка е въздушен материал, чиято структура наподобява пчелна пита. Реално с поставянето на такива изолации можете да бъдете убедени, че наистина няма да има загуба на топлина, защото корка е един доста ефективен естествен изолатор.коркови плоскости

Под различни форми се предлага този материал – тапети, коркови плоскости за стенни облицовки, под, тавани и други. Идеята на употребата на материала е не просто да повишите температурата в дома си, да намалите сметките за електричество и да се насладите на уют и топлина, а освен това да декорирате с естествени екологични изделия. Корка ще разреши доста проблеми в дома ви. Независимо дали живеете в панелен апартамент или нова тухлена сграда то ви уверяваме, че сметките за ток осезаемо ще намалеят. А това за много домакинства е една от основните причини при ремонт да помислят за енергийната ефективност в жилището.

А по отношение на естетичната страна на плоскостите и приятното усещане, което внасят в помещенията наистина имате доста голям избор. Независимо от това дали са предназначени за под или стени корковите плоскости са много лесни за монтаж. Те са гъвкаво решение за всеки дом, в който държите на топлината, чистотата и естествената визия. Безупречно и елегантно решение е корка не само в жилищните сгради, но също така и като декоративен акцент в офиси и търговски помещения. Доверете се на предимствата на този материал с изключителни технически характеристики, визия и многообразие. С коркови плоскости ще забравите за високите сметки  и всяка стая ще изглежда невероятно красиво и успокояващо.