Начините, по които могат да бъдат закрепени завесите и пердетата са няколко. Според стайлинга на помещението и дизайна, който е избран от декоратора се избират и вида на аксесоарите, които играят съществена роля за застопоряването на завесите. Основно клиентите се колебаят между две възможности, а именно дали да закачат пердето на релса или на корниз. Препоръчително е да се вземат под внимание някои тънкости и особености на двата продукта, тъй като е необходимо стилово те да паснат напълно на облика на пространството. Ако сте почитатели на класическото излъчване и предпочитате спокойната и отпускаща атмосфера то определено се нуждаете от висококачествените корнизи от curtains.bg.

Какво представляват корнизите

За да можете да вземете правилно решение относно окачването на завесите в дома е добре да си изясните какво точно представляват корнизите. Най-елементарното определение се отнася до това, че се касае за дървена или метална опора, на която биват окачвани пердета и завеси със специални приспособления от типа на халки. Обикновено корнизите се приемат като декоративен елемент, тъй като за разлика от релсите те са напълно видими. Подбора им е важен от гледна точка на това дали да бъдат:

  • Гладки;
  • С резби;
  • Цветни;
  • С таванно или стенно монтиране;
  • Ниво на товароносимост;
  • За еднопластови или двупластови пердета са предназначени и други.

Има доста неща, върху които е добре да помислите, когато избирате корнизи, но съществено е да се фокусирате върху такива, които са с гарантирано качество. Това би допринесло за дълголетието им и сформирането на приятен и елегантен интериор.

Придайте естетичен вид на прозорците

корнизи за дома

Безспорно е, че правилния подбор на всеки компонент от домашния интериор е пряко свързан с оформянето на стилна и прекрасна атмосфера. Преимуществата на корнизите са в това, че те не просто ще ви осигурят естетичен вид, но благодарение на тях ще можете да контролирате завесите си според слънцегреенето или създаването на по-дискретна и приятна обстановка.

В колекцията от практични решения на curtains.bg ще намерите точно онова, от което се нуждаете. Подбора на красиви и елегантни такива не е за подценяване и именно затова от онлайн платформата са се погрижили да съберат на едно място онова, което би било прекрасно и съвършено допълнение за вашия изискан интериор.

Класификацията при този тип аксесоари се отнася до:

  • Според вида на материала. Тук можете да изберете измежду метални, дървени, пластмасови или хибридни варианти;
  • Съобразно стила. Предлагат се класически, ретро, винтидж, модерни и т.нат.;
  • Според цената. Пазара е доста гъвкав и за всеки джоб има какво да предложи – луксозни, дизайнерски, универсални модели на разумни цени.

За да бъде приятно и комфортно във всяко помещение в дома можете да се възползвате от специалните предложения, които онлайн магазин curtains.bg представя на вниманието ви.