В София все повече водачи оставят леките автомобили в гаража и ползват мотоциклетите с цел по-бързо придвижване. Идеята да караш мотор в столицата звучи твърде смело, но ако имате уменията и опита то наистина това може да се окаже една от най-добрите алтернативи. И така първата крачка е да си изберете мотор според възрастовата ви категория и телосложение. Най-лесни за управление са скутерите. Освен това те са с минимално възрастово ограничение. Това е категорията А1. Има една идея по-висока категория, при която можете да увеличите мощността ако имате навършени 18 години и освен това можете да се справите с теглото и пазенето на равновесие на такъв мотоциклет. Става въпрос за шофьорски курс от категория А2. Но как да намерим инструктор в София, който да ни гарантира, че ще ни научи на основните и важни правила, които от своя страна да в основата на едно безопасно шофиране в интензивния софийски трафик? Потърсете в Интернет инструктор за категория А2 София обаче такъв с репутация ,че действително създава отговорни и наистина можещи шофьори.категория а2

Ако си мислите, че да караш мотор е толкова лесно колкото и колело то определено сте в огромна заблуда. За да преминете обучение по категория А2 в София първата стъпка е теорията курсисти, които са имали възможност да карат скутер и разполагат с А1 категорията могат да пропуснат теоретичното обучение. Ако все пак сметнете, че искате да преминете опресняване на теоретичния материал то едва ли инструктора ще ви откаже. Втория модул е практическото кормуване.  Тук основната мисия на обучаващия е да ви предаде тайните за извършване на някои основни фигури, които са в основата на правилното управление на мотоциклет с максимална мощност 35 киловата. На практика това е градския мотор, който се харесва от много шофьори, тъй като той позволява сравнително бързо предвижване, а освен това е достатъчен за онези, които не са особени почитатели на твърде високите скорости.

В София и изобщо в градовете с интензивен трафик карането на мотор се счита за рисково. За да можете не само да имате увереност, но и да се научите да се пазите от високо значение е каква основа ще получите по време на курса по обучението ви в категория А2. Не подценявайте ролята на инструктора и не търсете само ниската цена, защото не е важно да имате А2 абревиатурата в шофьорската си книжка, а да сте постигнали и придобили уменията, от които ще имате възможност за едно сигурно и безопасно шофиране в София или друг голям град с такъв сериозен трафик.