Купувайки дрехи и аксесоари, ние трябва да се съобразим не само с това дали те са модерни и актуални за сезона, а и също така дали ни подхождат. Дори и да изгаряме от желание да закупим страхотните слънчеви очила от витрината на някой магазин, не трябва да избързваме с покупката преди да сме ги пробвали! Понякога се случва да останем напълно разочаровани от това как ни стоят, предвид нашите предварителни очаквания. Да, на ваш приятел може би те биха „паснали“ идеално, но на вас никак да не ви отиват… Не се отчайвайте, някъде там са вашите очила, които са направени сякаш специално за вас и които ще ви стоят сто пъти по-добре, отколкото на който и да е друг!

Както може би сами се досетихте вече, днешната тема ще е посветена на слънчевите очила – аксесоарът, без който никой не може… Лято, пролет, есен, зима – очилата са неизменна част от цялостната ни визия и са жизнена необходимост през слънчевите дни. Да носиш качествени очила е не само препоръчително, а и задължително. Никой не бива да прави компромиси с това, тъй като можем да увредим нашето зрение – без дори да разберем как се е случило това!49008507515-8234

Ясно е, че трябва да купуваме само качествени очила, но това ли е единственото изискване преди да закупим този вид аксесоар? Все пак, ние ще го използваме и като средство за подчертаване на нашата визия и стил… Именно затова е и много важно да изберем правилните за нас очила и тези, които ще са в хармония с формите на нашето лице, тен на кожата и цвят на косата!

Днес ще ви дадем някои полезни насоки за това към какви слънчеви очила да се ориентирате според формата на вашето лице и как да изберете най-подходящите за вас. В случай, че редовно пазарите онлайн и нямате възможност да пробвате този вид аксесоар преди да го закупите – прочетете тази статия, защото тя би могла да ви бъде от голяма помощ!

Започваме с всички щастливци, които природата ги е дарила с овални лица… Не случайно казахме „щастливци“, поради факта че хората с такова лице могат да носят ВСЯКАКВИ форми очила и всички те ще им стоят идеално! Характерна особеност за овалните лица са малко по-широките скули и постепенното стесняване на лицето към брадичката. С меките си и приятни черти, овалното лице предразполага към носенето на всякакъв вид очила: квадратни, котешки, правоъгълни, Авиатор, тип маска и каквито още други се сетите! Звучи страхотно и не малко хора биха им завидели :). Много от нас имат поне един такъв приятел, който може да си позволи да носи каквито и да е очила и независимо от тяхната големина, или форма, те  му стоят наистина супер!

Очила за Овално Лице - Мъже/Жени

Очила за Овално Лице – Мъже/Жени

Единствената забележка, която бихме могли да отправим към хората с овални лица е да избягват очила, чиято форма е напълно кръгла. Но това не е чак такава голяма загуба нали ;). Можете да откриете подходящи модели очила за овално лице тук.

Продължаваме съветите относно „как да изберем най-правилната форма очила за нас“, информирайки ви какво най би ви подхождало, в случай че имате лице с форма тип обърнат триъгълник.

Очила за Обърнат Триъгълник Лице - Мъже/Жени

Очила за Обърнат Триъгълник Лице – Мъже/Жени

Тук ще отбележим, че освен с няколко вида форми очила, вие можете да експериментирате и с разнообразни цветове и декорации, като акцента е желателно да е върху долната част на вашите очила. По този начин, вие ще подчертаете специфичните за този вид лицето форми, а очилата ще изглеждат сякаш са направени по поръчка и специално за вас! Идеалните очила за хора с лица тип обърнат триъгълник са класическите, тези с леко заоблена форма и котешките. Също така е препоръчително рамките да са изработени в светли и ненатрапчиви цветове, докато материалите трябва да са леки. При възможност, избягвайте слънчевите очила, които подчертават горната част на вашето лице и търсете такива, които дават акцент върху долната.Можете да откриете подходящи модели очила за обърнат триъгълник тип лице тук.

Кръгло лице:

Очила за Кръгло Лице – Мъже/Жени

Очила за Кръгло Лице – Мъже/Жени


Доста специфична форма лице, която „изисква“ специално внимание… В този случай ви съветваме да заложите на очила с правоъгълна форма, като целта е да не се подчертават бузите, които не рядко се наблюдават при хората с кръгли лица. Освен правоъгълни очила, можете да носите и такива с котешка форма, или очила чиито рамки са дебели и със шарки в най-различни, преливащи цветове! Избягвайте слънчеви очила с кръгла форма, или такива които имат заоблен дизайн.Можете да откриете подходящи модели очила за кръгло лице тук.

Мъжете и жените, които имат триъгълни лица (широка, долна част, която се стеснява към челото)

Очила за Триъгълно Лице – Мъже/Жени

Очила за Триъгълно Лице – Мъже/Жени

Те имат доста ограничен избор предвид спецификата на тази форма лице, но все пак имат… Най-важното, което трябва да запомните при избора на очила в този случай, е че целта е да постигнете баланс, избирайки очила с широка горна част! Слънчевите очила тип котешко око биха били напълно подходящи за вас, като за по-добър ефект можете да изберете и такива с много декорации в горната част на рамката. Овалните очила също биха били подходящо решение, но търсете такива които са по-обемни и които да балансират горната и долната част на вашето лице.Можете да откриете подходящи модели очила за триъгълно лице тук.

И на последно място (но не и по значение) ще обърнем внимание на това какви очила да закупим ако сме притежатели на квадратно лице.

Очила за Квадратно/Продълговато Лице – Мъже/Жени

Очила за Квадратно/Продълговато Лице – Мъже/Жени

Противоположно на кръглите лица, тук трябва да търсите очила именно с кръгла форма – те най-добре биха ви подхождали и най-добре биха омекотили чертите на вашето квадратно лице. Също така, заложете на очила с цветни стъкла, като ефектът който ще постигнете с тях е хармонизиране на широката челюст с тясната горна част на лицето! Тънките рамки също за задължителен елемент ако искате да постигнете УАУ ефект, като те трябва да бъдат също така и в по-заоблени форми… В никакъв случай не купувайте квадратни очила, или такива с ъгловата форма. По възможност (и ако ви отиват) заложете на слънчеви очила в светли цветове, или такива с меки и изчистени линии!

Разгледайте различни модели на слънчевите очила или диоптричните очила на FashionDepot.EU от водещи марки и нови колекции всяка година.

Надяваме се с днешната статия да сме успели да ви насочим поне малко относно избора на този така важен за всички нас аксесоар… Все пак не забравяйте, че най-доброто решение преди да похарчите не малка сума пари за качествени слънчеви очила е да ги пробвате! Пробвайте колкото се може повече модели, във възможно най-много цветове. Само така ще можете реално да прецените кое най-много ще ви подхожда – не само на лицето, а и на вашите стил и темперамент. На първо място вие трябва да се чувствате комфортно с вашите очила, а останалото – то е въпрос на гледна точка ;). Успех!

Едно доста тематично видео по темата с формата на лицето и очилата 🙂 : 

*Снимките и някой материали са собственост на blink.bg и Fashiondepot.EU