Техническите характеристики на корковата кора дава огромно предимство за употребата на този натурален продукт при изработката на различни изделия. На първо място ще акцентираме върху топло и шумоизолационните свойства на подовите настилки от корк. Те дават неимоверно голямо предимство и предоставят една приятна и комфортна обстановка, на която да се насладим ежедневно. Ето положителните ефекти от корковите настилки, както и облицовките, които също имат аналогични предимства. Пода е мястото където децата обичат да играят. Ако текущият под е от паркет, гранитогрес или ламинат е задължително да поставим килим, който през зимните месеци да изолира. Едва ли има родител, който ще позволи на децата си да ходят по чорапи и да играят директно върху такава подова настилка. Но ако сте използвали коркова такава, то несъмнено няма да имате подобни тревоги.подова настилка корк Бургас
Природният корков изолационен материал намираме при Кипро Бургас. Разнообразието от възможности наистина е достатъчно за да можем да съчетаем съществуващия интериор с новата си подова настилка. Декоративните и естетични качества на настилките придават съвършенство, усещане за топлина и уют. Самата структура на корка, която ако погледнете през микроскоп наподобява пчелна пита, задържа температурата и не позволява този непрекъснат топлообмен, който забелязваме при останалите настилки. При докосване корка е излъчващ топлина. Новите настилки от корк са изключително лесно монтиращи се. Като варианти предлагаме лепящи плочи и такива, които се нареждат като пъзел. Корковият паркет се монтира с помощта на клик система, като обикновения паркет. Тук няма да имате нужда от лепила и допълнителни подложки. За лепящите се плочи обаче са необходими специализирани лепила, чието предназначение е именно за залепянето на корка върху гладка и суха повърхност.
Дебелината на корковите плоскости и паркет могат да са различни. Тук принципа колкото по-дебело по-добре е логичен. Защото така и качествата на пода значително ще се подобрят от гледна точка на ефективност и запазване на температурата. За здравината и износоустойчивостта на корка като натурален материал сме говорили доста. Тук отново можем да бъдем достатъчно сигурни в качеството на настилката, тъй като на практика тя е вечна. Оказва се, че корка е познат още по време на египетските фараони и в гробниците, които са открити са намерени напълно запазени останки, които векове са издържали и са останали непокътнати. Това наистина е уникално и въпреки, че са в изолирана среда то не се наблюдавало изгниване на материала. Затова и днес факта, че корка устоява на всякакво натоварване го прави толкова популярен при изработката на всякакви изолационни материали, като стенни облицовки, тапети и всякакви видове подови настилки.