От много различен характер биха да бъдат водопроводните проблеми. Това, което е важно да се вземе предвид е, че при търсене на адекватни мерки за тяхното разрешаване е от съществена роля домакинствата да заложат на професионалисти. Независимо дали се нуждаете от водопроводчик за смяна на уплътнение на кран в банята, монтаж на пералня или санитарен фаянс е определящо да се възползвате не от аматьорски, а от компетентни услуги. А как в София да намерите екип, който открива и отстранява течове ще ви разкажем в следващите редове.

Течове – какви видове биват

Един от най-тревожните и неприятни за домакинствата проблеми са тези, свързани с течовете. Характерна особеност, с която малцина са запознати е това, че се разграничават два типа течове в жилищните или нежилищните сгради:

  • Явни. Виждате ги, те създават неудобства, мокрят обилно и са предпоставка за редица материални щети;
  • Скрити. Това са течовете, които не виждаме, но предполагаме за тяхното съществуване поради различни причини.

В зависимост от типа на теча има различни методи за тяхното откриване (когато са скрити) както и отстраняването им. Винаги в подобни ситуации се нуждаем от помощ затова ще представим екип, който категорично и отговорно ще се справи с възникналия казус. С vikhelp.com – откриване на течове София получавате пълна гаранция за ефективно и качествено обслужване на високо ниво.

Скритите течове – методи за откриването им

Vikhelp София е сред водещите професионални екипи, които въвежда използването и прилагането на безразрушителните методи на откриване на течове. Един от най-разпространените варианти е с помощта на термокамера. Уреда е изключително полезен, тъй като разполага с потенциала да конкретизира точното местоположение на аварията, което от своя страна намалява риска от твърде много разходи, които могат да възникнат от разрушителните дейности и други последващи ремонти.

тръби ВиК

Ако трябва да обобщим и изброим основните видове методи, които се ползват не само за домакинството, но и с индустриална насоченост то те ще изглеждат в следния вид:

  • Термокамера;
  • Газ;
  • Изследване с ендоскопски апарати;
  • Камери.

В общи линии прилагането на някои от методите зависи изцяло от това къде има съмнение за теч. За домакинствата едни то най-практичните методики, които използват и специалистите от Vikhelp София са именно термокамерите. Тук се акцентира и на това, че не само се могат да бъдат откривани течове, но същевременно с това тези уреди имат потенциала да измерят от къде има теч на топлина в помещенията, дали системата от радиатори работи ефективно и т.нат. именно поради това термокамерите се прилагат като основен метод за откриване на течове.

Симптоми, които не бива домакинствата да подценяват

От Vikhelp София алармират своите потенциални клиенти да не подценяват някои от симптомите, които ще изброим в следващите редове. Всеки един от тях може да е аргумент за сериозен проблем, който да причини особено високи разходи и аварии:

  • Повишена влажност. Усещате влага, дори дрехите ви се пропиват от нея и е твърде неприятно;
  • Мокри петна. Това са основните симптоми, че зад стената или тавана има възникнала авария и скрит теч;
  • Поява на мухъл и плесен. Обикновено такива има в банята, но ако забележите и в други части на дома си не ги подценявайте и не търсете препарати за тяхното моментно отстраняване. Явно е, че има по-сериозен проблем;
  • Сметките за вода се повишават, а всъщност не консумирате повече от обичайното. Това е първия симптом, ме системата ви не работи ефективно.

Независимо при вас кой е явно изразения проблем е време да потърсите специалистите от Vikhelp София. с иновативните методи за откриване на проблема той ще бъде локализиран и отстранен с възможно най-малко разходи. Не подценявайте скритите течове, защото те реално могат да причинят много по-сериозни щети от явните. А с помощта на Vikhelp София ще си осигурите спокойствие в дома.