Само при мисълта, че се налага колата да влезе в автосервиз вероятно ви кара да настръхвате от ужас. Независимо дали ще се сменя масло, налага се частично боядисване или пък ремонта е по-сериозен и има нужда от смяна на жила за съединител, то със сигурност ще трябва да се подготвите да платите сериозна парична сума. Идеята е не да намерим по-евтино решение, а наистина да поверим ремонта на колата в зависимост от това каква е спецификата му на сервиз с компетентни и квалифицирани професионалисти. Да вземе за пример жилата за съединител. Ясно е, че механичното задвижване на системата се извършва с помощта на жилото. В зависимост от типа на задвижването жилата могат да бъдат саморегулиращи се или такива с ръчно регулиране. С натискането на педала на съединителя вие освобождавате от напрежение жилото и по този начин можете да превключите на по-висока или пък по-ниска предавка, а също така и да изключите автомобила от скорост.поправка на жило на съединител

При ръчното управление на жилата на съединителя е задължително натискането на педала. Много водачи, които до скоро са ползвали автомобил автоматик могат да пропускат всеки път да натискат съединителя, което от своя страна ще доведе до сериозно напрежение върху жилото. Ако допуснете такава грешка веднъж или няколко пъти, но ако системно се забравя отпускането и освобождаването на жилото то съвсем скоро ще се наложи да постъпите в сервиз за да бъде сменено жилото на съединителя. А жила за съединител се предлагат от търговци и автомонтьори, но имайте предвид, че всичко това ще ви струва скъпо, така че си помислете дали да допускате едни от най-честите грешки, които да спомогнат за тази сериозна повреда.

Неизбежно е посещението в автосервиз при скъсано жило. Много малко водачи усещат, че има нещо нередно със съединителя им. Затова ако и вие имате подобни симптоми е добре да обърнете внимание и да потърсите професионална помощ. Ако лоста за скоростите не може да превключи както обикновено, застава в една позиция и не помръдва, педала не реагира и някак се губи връзката между двата детайла както и загуба на мощност на возилото са основните причини да вземете веднага мерки. Тъй като този вид ремонт е строго специфичен и изисква професионална намеса, както и сервиз, който е добре оборудван и има нужните инструменти е предпоставка, че няма как у дома в гаража да направите смяна на жилото на съединителя. Все пак не става въпрос за подмяна на крушка за габаритите например, а сериозен професионален ремонт, който ще върне живота на вашето возило.