Най-личното място в дома са именно нашите спални. Тук сме сами със себе си или пък с партньора си, и се изолираме от чуждото присъствие около нас. Докато гостната е предпоставка да има присъствие на съседи, роднини и приятели, то със сигурност спалнята е помещението, в което не каним гости. Стремежът ни към обстановка, която да ни предразполага за почивка, спокойствие и дори домашен уют е водеща, когато купуваме мебели за това помещение. Интересен е методът за избиране на такова обзавеждане при двата пола. Жените гледат да направят максимално практичния избор, като наблягат на комбинация от мебели в комплект. Това ако се замислите е наистина едно разумно решение, защото жената домакиня търси да оползотвори всяко едно кътче и да го подреди така, че да намира вещите си бързо и без да губи излишно време.спални

Мъжете предпочитат удобството пред това около тях да има повечко шик и функционалност. Не толкова голямо значение обръщат те на интериора и затова винаги , когато се наложи да избират някаква мебел или вещ се допитват до своите половинки.  Знаете ли например, че за да използвате поне десет години спалните си мебели е добре да ги почиствате редовно. Максималната грижа е предпоставка за това дълго да използвате своята мебелировка и да и  се наслаждавате.

Жените обичат спалнята да е чиста и спретната. Подредете обзавеждането така че да ви носи настроение. Декорирайте с възглавнички, принтове или стикери. Ще видите как интериора ще придобие съвсем друго излъчване. За да засилите ефекта от прекрасните мебели намерете идеалното спално бельо. Не е задължително всичко да е изпипано като хотелска стая, но все пак не е желателно да има разхвърляни дрехи по леглото, чорапи по пода и кърпи окачени по обкова на гардероба. Това е картинка , която се забелязва в мъжката или по-точно ергенската спалня. Вижте по друг начин ще изглежда когато тук е замесена жена.

За да бъдем наистина в равновесие и хармония с дома си е добре старателно да обърнем внимание на почти всеки детайл от обзавеждането. Психолози отправят съвети по отношение именно на обзавеждането в спалните. Не се хвърляйте в прекомерна употреба на големи мебели тип аристократични. На доста хора те действат депресиращо и супер потискащо. Препоръчителни са моделите, които са изчистени, свежи и модерни. Те правят спалнята просторна и красива. Използвайте дневната светлина за да погалите гладките повърхности със слънчевите лъчи. Създайте настроение, намерете спалните мебели , които да бъдат не просто идеални, а перфектни.