Всеки родител, който иска детето му да бъде физически активно и да се развива правилно, се интересува от различните видове спорт, на които може да го запише. Предлагаме ви да избягате от традиционните активности като футбол, плуване или волейбол и да опитате бразилско джиу джицу за деца. То е вид бойно изкуство, което набира все по-голяма популярност както при големите, така и при по-малките. Мъниците ще се забавляват много в залата и ще изградят редица полезни умения, важни за тяхното израстване и изграждане като личности.

Защо да изберем бойните спортове за децата?

Активните малчугани са гледали интересни екшън филми, в които добрите герои владеят някакъв вид бойно изкуство. Нормално е да искат да им подражават и да бъдат толкова координирани и концентрирани в някакъв вид спорт. Преди да изберете конкретно бойно изкуство се поинтересувайте от философията на различните и от възможностите, които ще дадат на малчугана. Едно от най-важните неща, които биха усвоили децата тренирайки бойно изкуство е добрата дисциплина.

Това е много важно за тях в живота и в училище. Ще бъдат мотивирани и ще изразходват излишната енергия, която имат. Ключов момент е това, че ще бъдат в колектив, където изграждат добри отношения помежду си и се научават да уважават по-старшите от тях. Днешните деца са обездвижени от използването на модерните електронни устройства и е важно да посещават тренировки, където да подобряват физическата си форма.

Кои са причините да запишем детето на джиу джицу?

Това бойно изкуство стана много популярно в последните години, а вече е доказано, че влияе изключително ползотворно на децата. От Teres.bg препоръчват бразилското джиу джицу, защото:

бойни изкуства
  • е безопасно за малките – треньорите, които ще ги обучават отговарят за тяхната безопасност и ще ги научат как да се държат помежду си, така че никой да не се нарани. Тренировките по джиу джицу се извършват на земята, няма удари и това е едно от най-приятните и безопасни бойни изкуства;
  • учи ги на дисциплина и полезни навици – характерно за бойното изкуство бразилско джиу джицу е това, че малчуганите изграждат уважение помежду си и към треньорите. Те ще се научат да се грижат за външния си вид, екипировката и това да бъдат винаги изрядни и спретнати. Това са важни навици, много полезни и в ежедневието;
  • ще срещнат нови приятели – бразилското джиу джицу ще ги научи да са толерантни помежду си и да изграждат едни по-стабилни и дългосрочни приятелства.

Препоръчваме ви да посетите спортния център, който сте избрали и да видите как преминава една тренировка.

Как да изберем точния спортен комплекс?

Хубаво е да се доверите на професионалисти, които се занимават с организиране на спортни активности отдавна. Важно е центърът, в който ще запишете вашия малчуган да тренира джиу джицу, да има добра материална база и компетентни треньори. Потърсете информация за местата където се предлагат тренировки по различни бойни изкуства и разгледайте интернет страницата им. Хубаво е да прочетете коментари на потребители, както и да посетите мястото лично. Ако се предлага едно безплатно пробно посещение това е много добре, за да прецените до каква степен този спорт е подходящ за вашия мъник.