Иновациите при ремонтните дейности, касаещи водопроводите са все по-технологично усъвършенствани. Сред най-честите ремонти, които ес налага да бъдат извършени в жилищни и нежилищни сгради са тези, които касаят скритите течове. Прогресивното развитие на апаратите за дистанционна диагностика днес показва, че определено има смисъл от това точно тук да бъдат приложени уреди, които да помогнат на водопроводчиците в много по-коректното установяване на авариите. Ако преди години масово се прилагаше къртене за да се установи позицията на проблема то днес приложението е за откриване на течове с термокамера.

Бързина, удобство и коректна позиция

Това са трите основни причини, поради които се прилагат иновативните уреди популярни като термокамери. На база на температурни разлики това, което е необходимо да се каже в тяхна полза е това, че спестяват на домакинството и водопроводчиците време, а освен това се свеждат до минимум всякакви видове къртения и разрушения.

термокамера

Накратко термокамерите за откриване на течове щадят имота ви като с най-голяма прецизност се установява позицията на теча, към който трябва да бъдат насочени ефективните действия от страна на водопроводните екипи.

Скритите течове са изключително сложни като аварийна ситуация. Обикновено те настъпват в обекти, при които има силно износване на водопроводната система. Спуканите тръби предизвикват сериозни трудности и наистина са сред главните причини за:

  • Електрическо късо съединение;
  • Наводнения;
  • Материални щети;
  • Непредвидени ремонтни дейности по имота и т.нат.

С използването на услугите по откриване на течове с термокамери, извършени от водещи опитни водопроводчици имате възможността да изпитате удовлетворението от:

  • Бързо и прецизно установяване на местоположението на аварията;
  • Обследване на голям периметър за кратък интервал от време;
  • Термокамерите са високоефективни и при обекти с труден достъп;
  • Уредите са приложими както за установяване на течове по тръби така и при покривни конструкции, дограма, тераса и други.

Сигурно не знаете, но все по-честа практика е много от купувачите на имоти да наемат водопроводчици за обстоен анализ на имота по отношение на наличието на течове. Така се установяват едни от най-честите аварии, които могат да се окажат решаващи за вашите интериорни проблеми и потенциални бъдещи ремонти, които ще се наложи да извършите в случай, че предстои да се подменят тръби, покривни конструкции и други. Услугата приемете като инвестиция, тъй като определено би ви спестила доста потенциални бъдещи тревоги.

Откриването на течове с термокамери се прилага от все повече ВиК екипи, тъй като пести време, физически усилия и свежда до минимум разходите за проведените ремонтни мероприятия.