Ако човек стои седнал в продължение на няколко чада то тялото му започва да се бунтува. Болките в кръста, изтръпналите крайници са един от симптомите, които показват, че нещо не е наред. Дискомфорта от употребата на неудобен стол всъщност може да се избегне и то още преди да са настъпили такива сериозни здравословни проблем най-често болките се появяват при използването на неудобен стол при работа. Офис столовете са една от категориите продукти за обзавеждане на офис помещения, при които наистина е определящо да се спазват конкретни правила за да могат служителите да са абсолютно удовлетворени от стабилността и сигурността, която им предлагат тези мебели. За да не се оплакват служителите в един офис от болки в кръста, гърба и  крайниците е то ясно, че са седнали продължително време не на офис стол, а такъв, който е тип посетителски или пък трапезен.стол офисен

Разликата между тези видове столове е в това, че при тях наистина има съществени разлики, които се подценяват от дизайнерите, обзавеждащи едни офис или пък мениджърите са склонни да спестят пари и избират по- некачествени решения. Но всъщност дори и да са определени като посетителски не всички столове от типа офис могат да се нарекат удобни. На пазара има многобройни решения, с които едва ли ще останете удовлетворени, въпреки факта, че се предлагат като офис модели. Затова дори един стол да е „офис“ то не бива да се пропускат основните правила, които са определящи за това ефекта от прилагането му да е напълно ефективен.

А столовете в офисите се ползват основно от служители, чиято целодневна работа е свързана с ангажименти в седнало положение и с работа с компютър. Именно тук е разковничето на проблема с покупката на офис стол, защото в зависимост от това какво е времето, което човек прекарва седнал в една поза зависи как тази статичност ще ес отрази на здравословното му състояние. Затова ако сте приковани на стола около 7-8 часа то имате сериозен мотив да сте критични по отношение на подбора на перфектното решение. Офис столовете трябва на първо място да бъдат ергономични. Това ще гарантира на тялото правилна позиция в трите основни и критични зони – кръста, гърба и крайниците. Когато стола е с възможност за регулиране на тези области то човек може да се възползва от най-подходящата позиция за собственото си тяло. Следваща причина за приложите взискателност е и факта, че стола трябва да бъде максимално мек при седалката и облегалката. Така ще се избегне напрежението от прекалено твърдите повърхности. Добри и качествени модели офис столове можете да намерите в мебели Орхидея.