Едва ли има шофьор, който да не е изпадал в ситуация, в която да не се е налагало да сменя гума в извънредна ситуация. Настъпилата авария на пътя изисква спешно отстраняване на проблема за да може да се продължи безопасно към крайната цел. Разбира се всеки автомобилен ремонт се характеризира със своята спецификация и необходимост от намеса на правилния специалист. Затова в случай на спукана гума една от възможностите за решение е използването на услугите на мобилен сервиз. Става въпрос за аварийна смяна на гуми, която се извършва от професионалисти, които посещават автомобила на място. Ако си мислите, че това е екстра, която просто ще ви струва повече пари не бързайте да правите излишни анализи. Знаете ли, че все повече нови автомобили не разполагат с резервна гума и при възникване на повреда е неизбежно водача да успее сам да се справи с проблема.

Какво представляват мобилните сервизи

Човек не е подготвен за такива ситуации, но пък е важно да знае как да реагира. Мобилните сервизи са онези, които се характеризират с перспективно удобство за водачите. Не е необходимо да чакате приятел или близък да се отзове за да ви помогне с подмяната на спукана гума. Да не говорим, че при изкривяване на джантата е невъзможно да се продължи пътуването без риск от повреда на ходовата част.

Благоприятни са този тип дейности, при които водачите могат да разчитат на:

 • Експедитивност;
 • Удобство;
 • Бързо изпълнение на смяната и ремонта;
 • Посещение на място възможно най-скоро.

Спестете си време, не изпадайте в паника и си осигурете наистина добра алтернатива за да постигнете идеални отлични условия за да продължите към крайната си цел благодарение на мобилните сервизи за аварийна смяна на гуми.

Какво включва услугата

гуми

Много е важно да се направи оценка на възникналата ситуация. В случай на спаднала, спукана, изкривена джанта в следствие на преминаване върху неравност или дупка на пътното платно последиците могат да бъдат наистина неприятни. Няма как да продължите да използвате превозното средство в такова състояние и точно поради това е решаващо да се фокусирате върху онези приоритети, които могат да предоставят от сервиза за аварийно посещение на посочен от вас адрес.

Един от вариантите е да прецените местоположението си и да потърсите във виртуалното пространство мобилен сервиз в близост до мястото на което се намирате. Когато сте в градска среда екипите могат да реагират много по-бързо, тъй като дори в големи градове като София водещи фирми, които предлагат такива услуги са в състояние да реагират бързо и да изпратят екипа, който е в близост до местоположението ви.

В случай, че инцидентът е възникнал на магистрала или друго трасе от републиканската пътна мрежа навярно ще се наложи да изчакате пристигането на професионалистите. но като цяло в основата на услугата, от която можете да се възползвате са включени следните дейности:

 • Посещение на адрес;
 • Възможност за отстраняване на аварията и повредата в зависимост от това каква е нейната специфика;
 • Опция за избиране на гуми, които да подменят дефектиралите;
 • Извършване на ремонти на джанти и други компоненти, които са свързани с гумите.
 • Гарантиране на качествена услуга и ниска цена.

Нуждаете ли се от коректно професионално отношение за справяне с проблеми по гумите на автомобила ви препоръчваме да се запознаете отблизо с услугата мобилен монтаж и авариен ремонт на място. Не само ще се изненадате от изгодните условия и цени, но и ще останете очаровани от високото качество на извършената дейност.

От какво зависят цените на аварийната смяна

Със сигурност мнозина от вас се питат колко ще им струва екстрата авариен екип да ги пости на място. Всъщност като всеки друг тип ремонтна дейност и тук има някои съществени обстоятелства, които са решаващи за стойността, която клиента следва да заплати. Има базови цени, които се отнасят до:

 • Местоположение на авариралия автомобил – в или извън населено място се намира;
 • Размер на гумите, които следва да бъдат ремонтирани или подменени;
 • Стойност на смяна с резервна;
 • Вид на превозното средство – лек автомобил, джип, бус, тежкотоварен автомобил;
 • Ремонт ( лепене ) на спукана;
 • Изправяне на джанти;
 • Балансиране;
 • Покупка на гуми от мобилния сервиз.

Крайната цена се изчислява на база необходими действия, които следва да се извършат с оглед на отстраняване на възникналата авария.