Според това за кой от половете са предназначени часовниците биват мъжки и дамски. Тези категории са основни в бранша, разбира се има още два под вида детски и унисекс. Но най-голям дял в часовникарската индустрия заемат мъжките часовници. Този аксесоар е типичен за определени професии, за които външният вид е особено показателен.  По отношение на избора на големи мъжки часовници силният пол е много взискателен. На първо място аксесоара да е марков. Сумата обаче която може да си позволи е в зависимост от неговата професионална реализация. Затова много често от това какъв часовник носи мъжът срещу Вас можете да си дадете представа за неговото финансово състояние и благополучие.luksozen-chasovnik1

В определени среди носенето на големи мъжки часовници е символ на престиж. Всеки джентълмен със стил има предпочитания и естествено е също и аксесоарите да носят определено излъчване. Тези които харесват големите корпуси са хора, които си падат по екстремното и непознато. Тук не само кръглата форма е предпочитана. Много мъже си падат по такива големи аксесоари с квадратна и правоъгълна форма.  Много марки залагат на именно такива изискани модели, тъй като те имат не малко почитатели. Един голям мъжки часовник е агресивен, придава сила и мощ.

Акцента във визията на мъжа е винаги в големият му часовник. Той го носи, защото по този начин иска да бъде забелязан. Моделите могат да бъдат комбинирани, това е възможност която дава големината на самият корпус. Концептуално тези големи модели са действително уникални. Мъжете ги обожават, тъй като те са огледало на техните амбиции и темперамент.  Носещите такива модели се определят като успешни и можещи хора, които обичат да показват какво са постигнали.  Някой смятат, че твърде големият аксесоар е прекалено екстравагантен. В случая в това няма нищо лошо. Много спортни натури си пада именно по-масивната визия на технически съвършеният си часовник.

Тези модели са оригинални и практични. Тези, които си падат по множеството функции могат изцяло да се насладят на марковият си голям часовник. Ако искате да се отличите от масите това е аксесоара за Вас. Нестандартен, уникален и естествено голям.  Последните години мъжкарските модели набират висока скорост. Потребителя все повече желае да бъде ексцентричен и оригинален.  Изисканият мъж иска да е впечатляващ не само с мощният си автомобил, а и с всеки детайл и аксесоар, който носи. Тук деликатността не е на мода. Покажете смелост, страст, агресия и самочувствие с елегантен и неповторим марков часовник.