Не винаги стаите в дома ни са с правилна форма, и не винаги е лесно да направим обзавеждането така както ни се иска. Затова и често клиентите се допитват до професионалните съвети на интериорните дизайнери. Варианта тук е да се направи поръчка, съобразена с квадратурата и формата на спалнята например.  Всяка жена предпочита да има голям гардероб, който да побере всичките и вещи. Но ако предвиденото за това място не е достатъчно за избраният от Вас бихте могли да импровизирате. За да спестите и се вместите в пространството с което разполагате идеалното решение са гардеробите за вграждане. Той може да бъде с обикновени врати на панти или пък плъзгащи, като за предпочитане са вторите поради факта, че няма да губите място за да отворите гардероба. Тъй като този тип са много актуални днес голяма част от строителите предвиждат и ниши точно за монтаж на вградени гардероби.

Материалите, които можете да използвате могат да са фурнир, МДФ гланц, цветно стъкло, дърво, огледало или други. В зависимост от това в какво помещение ще се вгражда можете да изберете и материала. Имате възможност да го съобразите и цветово с останалите мебели в помещението.

Вградените гардероби (за вграждане) са една дългосрочна инвестиция, имайте предвид факта, че не можете да ги преместите в друго помещение от дома. Те заемат свое собствено пространство от интериора и са проектирани за съответно предвидената ниша. Така че не подценявайте съветите на професионалистите и не спестявайте материали. Изберете качествени механизми за да не съжалявате след това и за да не правите излишни ремонти, които при всички положения ще бъдат свързани с харченето на пари. Ако е нужно дори направете проучване на фирмите производители на вградени гардероби и изискайте да Ви изготвят оферти, от които да изберете най-правилната за Вас.

За съжаление нямате възможност да избирате размера му, но пък за сметка на това можете сами да проектирате къде да бъдат разположени рафтове, закачалки и други. Сами определете в зависимост от потребностите на хората, които ще го използват.

Като цяло можем да обобщим, че тези за вграждане са доста функционални в сравнение със свободно стоящите.

Стаята например изглежда много по-просторна и подредена, ако гардеробът е вграден.  Дали ще са в спалнята или в специална ниша в коридора не много важно, тяхната цел е да поберат най-много дрехи,обувки или други вещи на семейството.

23304_bigТакъв тип може да направите и под стълбище, по този начин това неизползваемо пространство ще придобие смисъл. Там например бихте могли да съхранявате обувките, които не са подходящи за съответния сезон. Отново направете разпределение от рафтове, чекмеджета и други според Вашите желания.

Монтажа не е сложен, но пък трябва да е прецизен и извършен от специалист. Принципно вграден гардероб можете да направите във всякакви свободни пространства.

Ако нямате предвидено място за такъв, а Ви предстои ремонт сега е точният момент да изберете къде може да обособите място. Така с лекота ще усвоите всяко пространство в дома.

Ето и няколко съвета за вътрешния ред в гардероба.

  1. Тежките вещи подреждайте на по ниските рафтове или максимум на височина 110 см. Така ще избегнете излишното натоварване в горната част.
  2. За да е по-разчупен и да изглежда добре монтирайте няколко чекмеджета. Те могат да поберат по-дребни неща, като бельо например.
  3. Желателно е да има и лост , на който да поставите закачалки за ризи, сака, палта и други.
  4. Ако предвиждате да съхранявате обувки, задължително отделете от секциите за дрехи.

Вграденият гардероб има изчистени и опростени линии, които ще направят стаята уютна и просторна.

Любезно представено от мебели Лени Стил.