Може би най-важната мебел във всяко жилище си остава диванът, тъй като той се използва от цялото семейство и то доста активно. Голяма част от ежедневието ни когато сме си у дома преминава именно в хола. Затова трябва да се снабдим с правилната мека мебел. В момента се произвеждат най-различни варианти на този артикул, но модерните дивани се отличават с това, че са изключително функционални и много стилни на външен вид. Те са изработени от достатъчно здрави материали, за да не се тревожите когато ги ползвате и да сте сигурни, че инвестицията ви си заслужава. Разгледайте каталога на Bogdanmebel.com, защото именно тук има най-голямо разнообразие от което да изберете.

Защо е важно да притежаваме удобна мека мебел

Всеки иска да си почива настанен удобно върху диван, който е достатъчно мек и обгръща тялото перфектно. През годините производителите се постараха много да надградят този артикул и днес вариантите са с включени големи и удобни възглавници, пълнежи които предлагат повече мекота, стабилна конструкция и още редица допълнителни екстри.

За всеки от семейството трябва да има необходимото пространство на което да се настани. Също така щом ни дойдат гости, те също биха се чувствали по уютно, ако самата мебел е достатъчно голяма. Много подходящи са артикулите с механизъм за разтягане, които могат да се използват при нужда от по-спокойна почивка или като пълноценна спалня. Времето което прекарваме заедно е от значение, а комфортът който изпитваме може да бъде осигурен чрез подходящата покупка на мека мебел.

Какви модели има в търговската мрежа

Ще бъдете силно впечатлени от разнообразните варианти, които се изработват. Те са отличават един от друг по много критерии и днес ще ви представим моделите, които са най-предпочитани:

диван
  • ъгловите дивани – в последните години това са може би най-купуваните дивани точно заради г-образната им форма. Те притежават лежанка, на която може да се излегнете докато си почивате или гледате телевизия. Много добре се вписват в интериора и могат да бъдат поставени долепени до стената, за да не заемат много място или в центъра на стаята като естествен визуален разделител на зони. Конструкциите на ъгловите модели са много стабилни и функционални, също снабдени с разтегателен механизъм и ракли под седалките;
  • канапета – чудесен избор за малки квартири, студентски общежития и ако не желаете да инвестирате огромна сума в покупката. Канапетата са практични, разтегателни и винаги ще ви създадат уют и удобство. Предлагат се в най-различни цветове и дамаски, за да създадете необходимото настроение в хола;
  • класически двуместни и триместни дивани – добре познатите на всички модели продължава да се изработват все така активно с тази разлика, че вече са доста по-обемни и с много удобства. Включени са големи и комфортни възглавници, седалките са по-дълбоки за предоставяне на повече комфорт. При достатъчно пространство може да комбинирате два различни модела и да направите холен кът;
  • с релакс механизъм – иновативни модели, които тепърва навлизат и стават любими на потребителите. Външността им не е толкова елегантна и стилна, но бихте могли да отпуснете тялото си по комфортно и да повдигнете краката си на определена височина.

Какъвто и диван да изберете той трябва да е съобразен с потребностите на вашето семейство и най-вече с вида и размера на помещението.

Основни правила за избор на мека мебел

Възможно е да се чувствате объркани от големия избор, който се предлага в момента. Това е нормално, защото покупката е много важна и ще се използва доста години. Ще ви запознаем с основните критерии по които ще откриете перфектния за вас диван:

  • задайте критерий на търсачката – много удобно е да поръчвате мебели онлайн, защото може да селектирате по определени критерии. Това може да е актуалност на модела, цена или нещо друго;
  • съобразете се със свободното пространство – дори да искате много голям диван, за да се чувствате удобно, все пак той трябва да подхожда на стаята като размер. Ако е прекалено обемен помещението ще изглежда малко и претрупано;
  • открийте подходящ дизайн – той трябва да допълва хармонично общия интериор и да се вписва във вече съществуващата жилищна среда. Специално внимание отделете за избора на тапицерия и цвят, които са най-забележимата част от меката мебел.

Не бързайте и отделете нужното време, за да разгледате всички дивани на Bogdanmebel.com.