Все повече бизнеси осъзнават факта, че за да привлекат повече потребители на своя страна, трябва да заложат на съвременните онлайн маркетинг и реклама и да се откажат от остарелите методи за популяризиране на дейността си, които са консервативни и водят до нискоустойчиви резултати. При избора на конкретна кампания е важно да се вземат под внимание аспекти като бранш, потенциал на фирмата и продуктовия каталог, аудитория (нейните нужди и възможности), таргет, конкуренти, цели и др.

Важна ли е дигиталната маркетингова стратегия за онлайн бизнеса

Образование, Жена, Момиче, Екип, Представяне, Занаяти
маркетинг план

Традиционният подход при рекламирането е спорен, той не носи особени ползи, а за в бъдеще е възможно да доведе дори и до безизвестност. Днес може да се направи оптималното за даден онлайн бизнес и с по-скромни бюджети, което е добра новина за току що стартиралите или търсещите върхови постижения. Ретроспекция при маркетинга и рекламата има и в двата случая, за да се преценят правилно рисковете и отсеят благоприятните от неблагоприятните възможности, за да се оформи, а след това и изпрати едно смислено и въздействащо послание към хората.

Най-трудният етап при онлайн маркетинга и рекламата е изборът на подходящо съдържание, което да впечатли аудиторията по невербален и визуален начин, да ангажира вниманието й, а след това да допринесе и за увеличаването на продажбите – респективно и печалбата. Комуникацията по релевантните канали почива на поредица от правила, с които маркетологът е наясно и не се затруднява да следва и приложи. Той трябва да познава добре всяка една онлайн и офлайн потребителска пътека, да борави умело с инструментите и всички онези ресурси, които конкретният бизнес притежава.

Какво включва тя

Представяне, Статистика, Момче, Характер, Мъж, Очила
растеж

Онлайн маркетингът и рекламата са две неразривно свързани понятия, които сътрудничат помежду си непрестанно. При всяка една стратегия се търси най-вече растеж, но преди той да настъпи, трябва да се действа постепенно, да се вземат под внимание дори и субективните предпоставки за развитието на бизнеса. Основните етапи в случая са:

 • Цели – определяне и превръщането им в план;
 • Задълбочен анализ на аудиторията и бизнеса;
 • Същинско планиране – ежедневно и седмично, месечно и годишно, в още по-дългосрочен период;
 • Реално изпълнение на рекламата – ако предходните стъпки са изпълнени добре, шансът за успешната реализация на проектите ще бъде голям;
 • Измерване на постигнатите резултати, за да се изготви детайлна обосновка на успеха, на това какво още може да се направи и кои са пропуснатите ползи при дигиталния маркетинг и реклама;
 • Оптимизиране.

Достигането до нови пазари е също една от многобройните цели, които се поставят при провеждането на онлайн маркетинга и рекламата. Преди това обаче е нужно да се вземат под внимание всички предишни постижения, реалните перспективи и потенциала на бизнеса, който може да доведе дори и до 1200% растеж през 1-вата година!

Кои таргетирани рекламни кампании са най-успешни

Улица Знак, Път, Антични, Референтната, Ръководят
стратегия

Модерното рекламиране в интернет пространството отваря много врати. Пътищата са много, а потребителят има възможност да избере най-прекия и онзи, който най се доближава до конкретния бизнес. Онлайн маркетингът и рекламата са събирателно понятие, което може да бъде разглеждано по следните начини:

 • Facebook кампании;
 • Графичен дизайн;
 • Google Ads;
 • LinkedIn;
 • Чатбот кампании;
 • Оптимизация на продажби;
 • Експертен анализ;
 • Имейл маркетинг.

Всеки бизнес вече може да има ярко присъствие и да е от полза на клиентите, които го намират точно там, където най-често търсят – в социалните мрежи. Предлагането на продуктите трябва да се случва по оригинален начин, който буди интерес и прави добро впечатление. Познаването на конкурентите, техните силни и слаби страни, е също ключов фактор за постигането на максимални резултати, които винаги намират и финансово изражение.

Към кого да се обърнем

Бизнес, Бизнес-Горе, Стартиране, Целевата, Занаяти
идеи

Digital Expert е фирма за онлайн маркетинг и реклама, която потребителите оценят високо. Висок професионализъм, сигурност за бизнеса и модерно присъствие на пазара – всичко това е част от причините, поради които всеки трябва да се довери на това място, когато реализацията на оригиналните идеи е все по-близо, но не и без правилните инструменти за тяхното осъществяване.