Необходимостта от легла е катализатор за мебелните производител да предложат модели и размери, които да отговарят на условията, в които имаме намерение да ги поставим. Тази мебел намираме в дома, хотела, къщата за гости. Разбира се от самото предназначение и мястото където ще поставяме кревата зависи и неговия размер. Единични легла са подходящи за стаи, в които обикновено спи и си почива един човек. Това може да е единичната стая в хотела или например детската стая в дома Ви. Като се замислите единичните легла намират доста широко приложение, защото тези които са без странични табли могат да бъдат съединени едно до друго и така да получите комфортна спалня. Същото се отнася и за позицията на леглото в хотела – от едно двойно след разделяне да получите две единични легла.единични легла

Като под варианти на тези единични модели можем да видим и такива, които са ъглови, двуетажни и такива с ракла. Целта е клиента да получи максимално удовлетворение от полученото и освен да си осигури спокойна почивка и сън леглото да бъде достатъчно практично. Минималният период за експлоатация на креватите е около десетина години. Разбира се не трябва да се отнасяме немарливо към мебелите за да удължим техния живот. Постоянната грижа и употребата по предназначение също е предпоставка срока през, който ги използваме да бъде достатъчно дълъг. Това се отнася за моделите единични легла, които притежават механизми. Те биха могли а бъдат с повдигащи се подматрачни рамки или пък прилежащите им ракли. Производителите поставят на тези места такива механизми, които са метални и реално замърсяванията с прах са често срещана причини те да не функционират правилно.Затова отделете една минута за да почистите натрупалите се прах и други от пантите и другите механизми и това е един лесен начин за да се погрижите за своята мебел.

Размерите на единичните легла могат да са в няколко стандартни рамки, но за по голямо удобство на потребителите се изработват и такива по индивидуални параметри и изисквания. Естествено това е предимство, защото например човек с височина 1,90 м. не би се чувствал много удобно в легло, което е с такава дължина. Затова независимо от това какво легло и за кого избираме то трябва да е напълно съобразено с физическите данни на човека, който ще го използва.  Това ще гарантира максимален релакс на тялото и спокойствие. Здравият сън е предпоставка за нашето настроение през деня. Осигурете си комфорт, така ще бъдете заредени за новите вълнуващи предизвикателства през утрешния ден.