Всеки е наясно, че за здрав монтаж е нужно да има подходящ дюбел. Малко от хората, които не се занимават с такива технически дейности знаят, че е препоръчително да се купуват дюбели в комплект с винтова. Това е едно практично решение за да сте напълно сигурни, че винта и дюбела ще си паснат идеално. Моделите дюбели са различни и те зависят от това, в каква повърхност ще се полагат. Има крепежни елементи за тухла, бетон, гипсокартон, кухи стени, топлоизолация и много други.  Идеята е да се подберат такива дюбели, които да отговорят на характеристиките на повърхността , в която ще се закрепва детайла и така да постигнете едно гарантирано и добро захващане.ИТТ дюбели

Търговци и специалисти препоръчват да купувате дюбелите в комплект с винтове. Това разбира се, не би гарантирало прецизност и здравина. Освен, че трябва да са в комплект е важно и на каква марка и качество дюбели ще заложите. Грешно е да се пренебрегват тези дребни детайли, защото може да се окаже, че сте платили за крепежни елементи, които не са особено добри и детайла да не закрепен както трябва. Трябва да се съобразите с натоварването, което съответния крепежен елемент може да поеме. Със сигурност е редно да съобразите това с параметрите и теглото на монтирания детайл. Ако теглото на елемента, който ще закрепвате в стената е доста по-голяма трябва да изберете дюбели и винтове, които да могат да поемат всичката тази тежест. ИТТ предлага на своите клиенти едни от най-добрите крепежи, които да издържат всякакво натоварване. В случая дюбела трябва да бъде по-дълъг и със съответния размер на отвора.

Монтажа с дюбели се извършва със специално оборудване. За целта е нужно да имате бормашина, с чиято помощ да направите желания отвор. При използването на такава техника трябва също така да се използва дълбокомера на бормашината, за да не направите по-дълъг от нужния отвор. Това пък е свързано със здравината и сигурността на закрепването на дюбела и детайла, който той ще държи. Експертите съветват да съобразите тези на пръв поглед не толкова значителни фактора. Комбинацията от дюбел, винт и правилно оформен отвор гарантират, че холната секция, кухненската мебел или друг детайл ще бъдат качествено и здраво монтирани. Не са малко майсторите, които освен дюбели и винтове за повече здравина използват и подходящи лепила, които да гарантират захващането към стената, пода или тавана. При универсалните дюбели и тези, които се използват за по-леки предмети допълнителни екстри не са необходими. Важно е единствено да изберете дюбели, които да отговорят на съответната повърхност  да са достатъчно качествени.