Грижата за здравето през зимата може да се окаже сериозно изпитание. Множеството грипни щамове, които върлуват през сезона безспорно създават изключително трудна ситуация предвид лекотата, с която се разпространяват. За да се справите бързо и ефективно се нуждаете от противогрипни лекарства – https://aptekifenix.bg. Възможностите, предложени от онлайн аптеката никак не са малко, но това, което предизвиква редица въпроси е дали всеки противогрипен продукт би повлиял оздравяващо като универсална панацея. Бързаме да споделим, че независимо от огромния избор, който имате на разположение е необходимо да се предприеме консултация и преглед със специалист. Само това би помогнало при взимане на решение относно избора на лекарства, които да подобрят състоянието ви.

Защо е важно да бъдат препоръчани от лекаря ви противогрипните лекарства?

За разлика от много европейци е факт, че една от причините за настъпване на усложнения при грипни и простудни заболявания се наблюдава именно у нас. Българския пациент първо започва да се самолекува с това, което има налично и една след това, когато състоянието му се влоши търси помощ от лекар.

Можете да си спестите излишни главоболия и дори постъпване в лечебно заведение като още при първи симптоми на грип и настинка се свържете с личния си лекар. Необходимо е преди всичко да се предприеме адекватно лечение, а не да се използват налични под ръка медикаменти. Имайте предвид, че всеки вид грипен щам си има своите особености и това е показателно да се приложат съответните противовирусни, подобряващи имунитета и възстановяването препарати. Именно за да бъдат избегнати усложнения е необходимо да вземете предвид всички онези аспекти, които се отнасят до създаването на условия за бързото ви възстановяване.

Лекарите предписва конкретни лекарства предвид:

 • Степента на изразеност на грипната инфекция;
 • Наличие на температура;
 • От кога се наблюдават симптомите;
 • Има ли подобрение или се наблюдават признаци на влошаване на състоянието на пациента от предписаното лекарство и т.нат.

Има защо да не предприемате действия за покупка на противогрипни лекарства безконтролно. Така със сигурност ще спестите разходи и освен това няма да рискувате здравето си.

Видове универсални противогрипни препарати

медикамент

Има медикаменти, които съдържат парацетамол. Те се приемат от специалистите като едни от масово прилаганите и даващи добра поносимост при симптоми на грип и настинки. Определящо е да се има предвид, че въпреки относителната безопасност на съставката винаги е добре да се направи консултация с фармацевт или лекар.

Парацетамола има:

 • Температуропонижаващо действие;
 • Обезболяващ препарат, който облекчава болките в мускулите;
 • Намалява силата на вируса;
 • Подобрява общата отпадналост и т.нат.

Затова повечето противогрипни лекарства съдържат парацетамол, който се грижи за нормализирането на температурата както и осигуряването на сравнително бързо възстановяване от пораженията, които вируса нанася върху тялото.

Други препарати, които са с много добра ефективност при грип и простуда са:

 • Аспирин комплекс разтворими сашета, които подпомагат отпушването на носа и подобряват дишането;
 • Виру протект – спрей за уста, който атакува вируса и подпомага неговото унищожаване;
 • Грипекс макс – предлага се под формата на разтворими сашета и таблетки;
 • Инфлуцид – хомопатичен препарат, който ефективно се справя с хрема, настинки, простуда и грип.

Списъка с лекарства никак не е малък. Имайте предвид, че що се отнася до създаването на благоприятна за възстановяване среда не бива да щадите средства и усилия.

Насоки за лечение на грип

На първо място споделихме, че е важно да се установи типа на заболяването. Само така ще бъде назначено адекватно лечение, което напълно да създаде идеални условия за възстановяване. Втората стъпка е да се спазва точната дозировка с оглед на овладяване на ситуацията.

В случай, че не разполагате с необходимите лекарства не бързайте да посещавате физическа аптека, тъй като така има риск да заразите много хора. Препоръчително е да използвате онлайн платформи, от които лесно и бързо ще получите нужните медикаменти, които да приложите за лечените си.