Желанието на потребителите е да разполагат с красива и уютна трапезария, изпълнена с качествени и здрави мебели. Столове и трапезни маси са на фокус в днешната ни публикация и именно на тяхната покупка ще наблегнем като средство за осъществяване на онзи хармоничен и приятен интериор. Два са способите за оформление на зоната за хранене. Единият е доста лесен и все по-предпочитан от клиентите. Той с отнася до подбора на решения, които са в комплект. В случай, че сте индивидуалисти и търсите по-уникална аранжировка и мебели, които напълно да покрият вашите критерии то избирате масата и столовете като отделни компоненти така, че да се съчетаят по форма, размери и стил.

Насоки за покупка

Масата в трапезарията е важно да бъде голяма. Нейните размери се съобразяват главно с квадратурата на помещението и броя на обичайните хора, които ще я използват. Това обаче далеч не е достатъчно за да се постигнат положителни резултати и да се осигури безпрецедентно удобство за домакинството.

Размерите са решаващи, но не по-малко важно е да се съобразите и с други технически особености, когато ви предстои да потърсите добра алтернатива за това да си гарантирате комфортна и завършена обстановка, удобна и излъчваща гостоприемство. Ето още няколко специфични изисквания, които са решаващи за интериорното ви удовлетворение:

  • Форма. Геометрията е втората по важност особеност, която характеризира подбора на маса, защото от това зависи дали ще бъде спазена линията на организация;
  • Функции. Една от ключовите е наличието на разтегателен механизъм, който да позволи да реагирате бързо с увеличаване на размера на плота при увеличаване на броя на хората, които ще се настанят около трапезата;
  • Материали. Също фактор, който не подлежи на компромис още повече, когато се търси синхрон между елементите в пространството.

Колко сте готови да инвестирате

трапезария

Трапезната маса не е от скъпите мебели, които избираме за дома си. Предвид високата конкуренция ще отбележим, че вариантите са доста достъпни. Реално офертите са повлияни от основните технически спецификации на мебелите, а това до голяма степен оказва влияние върху това, че едни от мебелите са скъпи, а други евтини.

На символични цени са:

  • Маси със стандартни размери;
  • Модели без разтегателен механизъм;
  • С използвани ПДЧ или ПВЦ материали за направата им.

Тук няма да откриете нищо нетипично за продуктите, което е аргумент да се предлагат на такива приемливи и народни цени.

При луксозните модели се забелязва до два, три пъти по-високи стойности, които пък са повлияни от:

  • Дизайнерски и уникални проекти;
  • Вложени здрави, съвременни материали;
  • Предлагат богат списък с екстри като разтегателни механизми, поставки, чекмеджета и други.

Въпрос на личен избор и възможности е решението, което би ви отвело до новата ви маса за трапезния кът.