Има много различни видове мъжки ризи. Тяхното многообразие се определя по кройки, дизайн и най-вече яки.

С помощта на добре подбрана яка, определен вид лице, може да скрие недостатъците и да подчертаете добродетелите. Не малка роля играе добре избирана яка на мъжка риза .

Видове яки за мъжки ризи:

Мъжка риза с класическа яка

Това е най-строгата яка, подходяща е за представителни и консервативни хора. Това е най-оптималната опция строго облекло. Преди това идеалното разстояние от горния края на яката е 7,5 сантиметра, а днес е точно 7 сантиметра. Поради факта, че яката става по-малка, визуално лицето започва да изглежда по-естествено с нея. В допълнение, ерата на разчистените яки отдавна е минала. Сега в ъглите на яките са зашити твърди ленти, които държат яката и не я оставят да се огъва. Тя изглежда добре с яке и все още е много добре да носите такава риза с костюм.

Риза с италианска яка

Този тип яка на мъжка риза е перфектен за хора с тънко телосложение и нисък ръст, това е идеалният вариант. Подобно на мъжки тениски, които дават възможност да изразите себе си, така и тези модели ризи, могат визуално да разширят скулите и раменете, като по този начин ви накарат да изглеждате грациозно.

Мъжка риза за яки мъже

Това е опция между италианска яка и класическа яка. При този тип яка, може да се видят дълги ъгли, краищата, на които гледат надолу и образуват триъгълник с остър ъгъл. Препоръчвам да носите такава риза с широка вратовръзка, върху която има голям възел. Една риза с такава яка е най-популярна и както обичам да казвам „универсална“. Тя никога не излиза от модата и е съвършено комбинирана с класически костюм от всякакъв дизайн.

Яка на мъжката риза „Бътерфлай“

Тази яка има свои уникални удължени и заострени ръбове, огънати настрани под ъгъл 45 градуса. Този тип яка се нарича „пеперуда“, така се нарича, защото се носи с вратовръзка. И като правило е предназначена за най-тържествените събития и костюм.

Класическа яка около врата

Класическа яка, не е широка и ниска, тя се вписва плътно около врата. В тази версия няма познати ръбове, тук те не са предоставени. Краищата на яката имат правоъгълна форма, могат също да бъдат загладени, закръглени, твърди, с малко разстояние между краищата под брадичката.

Мъжка риза с подплънки

В този модел риза краищата са тесни, но не дълги, което им позволява да се издърпат със специална закопчалка, скрита под тесен, чист възел на вратовръзка.

Острието на акулата

Този тип яка има заострени краища, като в същото време се създава глупав триъгълник, така че да можете да завързвате голяма вратовръзка с голям възел. Също така с яка акула, може да носите вратовръзка и класически костюм за бизнес среда. Не можете да носите този тип яка под смокинг или яке.

Риза с яка battendown

Яката „battendown“ е тип оплетената яка, която има дълги ръбове и е обърната настрани, така че има малко разстояние между тях, това разстояние е достатъчно само за компактна тясна вратовръзка. Ризата с такава яка е спортна и може да се носи без вратовръзка, с разкопчани горни копчета и не при официални празнични събития.

Това всъщност е всичко за яките на мъжките съвременни ризи.