За по-добра видимост от всички страни на помещението към екрана на телевизора е от значение как и по какъв начин ще бъде извършен неговия монтаж. Има два основни способа за позициониране на съвременните телевизори. Единия е директно с помощта на фабрични крачета, поставен върху плота на ТВ шкафа, а втория е с помощта на стойки, които спомагат за закрепването на стена или таван. С оглед на това да е удобно и видимостта да не е нарушена, без значение дали сте легнали, седнали или по-отдалечени от телевизора то имайте предвид, че най-ефективно визуално възприемане можете да постигнете с помощта на стойки за телевизори за стена. Те са ефективен и стабилен метод за здраво закрепване на техниката, без да има каквато  ида било опасност от разхлабване и падане на пода.

Как да изберете правилната стойка за телевизор

За да сте наясно от каква стойка се нуждаете то е важно на първо място да имате предвид какви са моделите, които се предлагат на пазара. Вариантите основно се делят на два типа:

  • Статични.
телевизор на стойка

При статичните стойки се поставя телевизора на специални ушички за да се закрепи на определена височина на стената. Неудобството на тези стойки е в това, че при тях веднъж монтирани няма как да сменяте позицията на стойката спрямо индивидуалното ви удобство. На практика тяхната роля е просто да повдигнат на определено ниво телевизора  и така повече хора в помещението да имат директна видимост към екрана.

  • Подвижни.

Самото им наименование показва, че тук имате възможност да променяте позицията на телевизора. Такива стойки могат да бъдат монтирани както на стена така и на таван, но онова, което е важно да знаете, че тук също движенията са ограничени и драстични промени няма как да бъдат извършвани. Наклон от около 30 °, завъртане наляво или надясно са основите опции, които имате с такива стойки. Като цяло не са кой знае какви разликите с моделите тип статични, но пък заради подвижния механизъм цените им са почти двойно по-високи.

След като сте си изяснили типа на стойката за телевизора си следва да обърнете внимание и на техническите показатели. А такива детайли са свързани с:

  • Вид на материала. Избирайте метални стойки, които са изключително здрави и трудно се повреждат;
  • Товароносимост. До колко килограма следва да е телевизора, чиято тежест ще трябва да понесе стойката;
  • Размер. Колко инчов екран максимум може да бъде поставен на стойката.

Ако успеете да се запознаете детайлно с до тук изброените моменти то ви гарантираме, че няма да направите фрапантни грешки при избора на стойка за телевизора си.