Още преди 30-40 години проектирането на кухни се ориентира към подобряване и усъвършенстване на интериора с помощта на интегриране на барплот. Този тип плот се оказа супер практичен, тъй като наистина намери доста добър баланс в организирането на пространството като позволи на домакинството да използва този елемент както за сервиране и подготовка на храната така и като трапезен кът, който е доста удобен за използване от един-двама души. Затова и съвременните производители на мебели продължиха в тази насока и действително не малък процент от новите кухненски мебели като модулни системи и островни варианти притежават такъв елемент – барплот. Използването му обаче наложи една друга мебел да се преориентира и да потърси място в домашните условия. Разбира се, че това е стол за барплот, който напоследък стана интересен заради своята многофункционалност и приложение.

Бар модел в трапезарията

Едно от местата, на които може да бъде използван такъв висок стол е именно кухнята. Много интересни и атрактивни решения се предлагат  в търговската мрежа. Тук се касае не само за елегантност и изисканост, а също така и за такива продукти, които са невероятно удобни.

Трапезната зона в някои жилища могат да бъдат импровизирани. Поради минималното пространство в дома и факта, че се обитава от един до двама души е основателна причина зоната за хранене да не заема твърде много пространство. Плота е по-висок, а това предполага да бъде използван именно бар стол, а дизайна на тази компактна мебел от своя страна е решаваща за това да се организира зоната така, че да събрана, удобна и практична. Ако трябва с няколко определения да уточним какви са ползите от употребата на висок стол в трапезната зона то те ще бъдат:

  • Практични;
  • Функционални;
  • Удобни;
  • Спестяващи място;
  • Елегантни и красиви допълнения към интериора.

Висок стол на балплот за обслужване на клиенти

висок стол

Барплотове има не само в нощните заведения или у дома. Напоследък за да бъде по-стилно и уютно на клиентите в банки, гишета за обслужване и плащане на сметки дизайнерите предлагат една много интересна концепция, а именно чрез обзавеждане с високи маси, които са удобни за работа на човек в изправено положение. Със сигурност от време на време е необходимо да служителя да поседне за да си починат краката му, а това изисква и по-висок стол, който да бъде максимално адаптивен към плота или масата за обслужване.

В не малко офиси тази практика е приложима и се приема много добре от клиентите. Столовете с високи крака придават много повече стил и изисканост, а освен това предоставят на ползвателите удобство. Съобразно типа на работната среда и времето, през което клиентите биват обслужвани в офисите с такъв тип обзавеждане могат да бъдат използвани модели с регулираща се височина.

Удобство в двора и градината

Продължаваме със серията функционалности, с които столовете за барплотове успяват да ни впечатлят. След като стана ясно, че те намират приложение в обзавеждането на:

  • Кухни и трапезни зони;
  • Гишета за обслужване на клиенти;
  • Офиси и друг тип административно обслужване;
  • Заведения за хранене;
  • Зали за коктейли или презентации и други.

Акцентираме на това, че такъв тип мебели са добра алтернатива и за организиране на откритите площи. Ако имате барбекю зона в градината, басейн или просто искате да си оформите зона за хапване и събирания с приятели то ето, е и тук модела обект на днешната публикация би намерил идеално приложение.

За да бъде приятно и стилно, а същевременно с това и перспективно е препоръчително да се изберат такива столове, които са изработени от влагоустойчиви материали. Това ще позволи да издържат на различни климатични условия и да се използват дълго. Разнообразни модели, дизайни и стилове бар столове ще откриете в колекцията на ОнТрейд. Ако имате интерес към разнообразяване на интериора можете да се запознаете с това, което се предлага в магазина още сега.