Термобельото заема основна част от облеклото ни особено ако сме почитатели на спорта на открито и то в о-екстремни климатични условия. Ако преди години този тип бельо се считаше единствено подходящо само за спортисти като скиори, футболисти и други то днес много хора особено през зимните условия разчитат на термобельото да осигурят на тялото си максимална топлина и комфорт. Недни от най-ползваните продукти от този вид са термоклиновете. Ако обичате да гледате футболни мачове то със сигурност се забелязали, че вратарите под спортните си шорти са облекли клин. Това въобще не е случайно, тъй като с помощта на термоклин те не само си осигуряват свобода на движение, но и затоплят максимално добре тялото си. Материята, от която са изработени тези продукти с революционно средство, с което се осигурява затопляне на тялото, но в никакъв случай това не активира процеса на изпотяване. Синтетичните суровини, от които се изработва тъканта за производството на термоклинове както и другите видове бельо са дишащи и това на практика осигурява изключително добро циркулиране на въздуха. При самото движение тялото се загрява и термоклина позволява на топлината да се задържи като ако има влага причинена от потенето то тя не се задържа заради микроскопичните пори на материята, които ги елиминират от тялото. Друго предимство на термобельото е и това, че не предизвиква неприятна миризма. Едни то най-новите технологични разработки са за антибактериални материи,които не позволяват появата на неприятните аромати от потене.термоклин

Освен при спортисти и дори за ежедневна употреба термоклиновете са много търсен и предпочитан продукт от ловци. Въпреки сериозната екипировка и здрави камуфлажни панталони наличието на термоклин определено е едно огромно преимущество за почитателите на този спорт. Свободата на движение, осигуряване на топлина на тялото в статично положение при дебнене на плячката наистина е преимущество в студените зимни месеци. С подходящото термобельо действително си осигурявате пълен комфорт и удобство.

Клиновете се предлагат в различни размери. Добре е да изберете такъв, който е подходящ за вашето тяло. Не бива термоклина да е по-голям или пък малък размер, тъй като ефективността от обличането му няма да отговори на очакванията ви. Ако е малък твърде много ще ви стяга и дори на места може да причини болка. Големия размер пък, няма да стои плътно по тялото и ефекта от затопляне почти няма да бъде усещан. Така, че дори този вид бельо е важно да се подбира съобразно физическите ви данни за да сте напълно спокойни, че при поредното екстремно предизвикателство и ниски температури ще осигурите на тялото си удобство и топлина.