Болките в гърлото обикновено се появяват в следствие на инфекция на горните дихателни пътища. Остра, дразнеща, придружена с невъзможност за хранене и преглъщане дори на вода са част от симптомите, които са в състояние да ни извадят от равновесие. Симптоматиката е достатъчно сериозна да не очаквате проблема да мине от само себе си, а да вземете бързи и адекватни мерки. Изключително ефективно и сигурно лекарство е Ангал. Продукта се предлага в различни форми да прием и е доказано ефективен при възпалено и болно гърло. Кои са основните предимства на лекарството и необходимо ли е лекарско предписание за да го включите в курса на лечение? Отговорите предстои да изложим в днешното четиво.

Какво представлява Ангал

Това е лекарствено средство с антисептичен ефект, предназначено за лечение и облекчаване на болките в гърлото. При болки, зачервено гърло, възпаления в устната кухина и фаринкса е очевидно, че ще потърсите ефективно облекчение. Обикновено лекари препоръчват да се увеличи приема на топли течности както и да се проветрява помещението, в което се намира болния по-често. Но разбира се това не е достатъчно за да можете да се справите със силните болки.

Ангал е антисептичен продукт, който има силно обезболяващо действие. Лекарството облекчава симптомите на възпаление и дразнене в гърлото. Изключително успешно действие има също така при:

  • Бактериални инфекции;
  • Висока температура;
  • При афти и други налепи  устата в следствие на инфекции.

Лечението с Ангал е изключително ефективно. Продукта се предлага под формата на спрей за локално приложение както и таблетки за смучене с приятен вкус. Приоритетите на лекарството са в това, че не съдържа захар, което го прави приложимо при хора с диабет или други хранителни режими.

Кога да вземете Ангал

ангал ментол хапечта и таблетки

Има лекарства от домашната аптечка, които са задължителни и човек винаги е добре да ги има под ръка. Точно такива са хапчетата и таблетките за смучене Ангал както и спреят за локално третиране на устната кухина. Изключително важно е да се отбележи, че става въпрос за универсално лечебно средство, което много бързо облекчава симптомите при болки в гърлото. Това, което е необходима да вземете предвид са:

  • Дозировката на лекарството;
  • Период на прием или впръсквания;
  • За каква възраст са подходящи съответните форми на медикамента.

Безупречно облекчение ще получите още при първи симптоми и прием на ментоловите таблетки. Те не само успокояват болката, но и са с бавно освобождаване на активната съставка, която допринася за ефективното оздравяване и овладяване на симптомите.

Раздразнената лигавица се успокоява и наистина ефекта от лекарството е почти моментален. Затова е необходимо още при първи симптоми и болки в гърлото да предприемете ефективни действия и да приемете лекарството за да намалите дискомфорта в гърлото.

Дозировка и начин на употреба

Със сигурност самолечението дори с универсално средство като Ангал не е препоръчително. Важно е да се отчете, че когато става въпрос за висока ефективност и облекчени на симптомите преди всичко е нужна консултация с лекар. Има пациенти, които имат непоносимост дори към ментол, което е показателно, че спрея и хапчетата с такава съставка не са препоръчителни за тях.

Затова преди всичко е решаващо пациентите да се консултират със своите лекари преди да предприемат курс на лечение с въпросния медикамент. Начина на употреба е упоменат в листовката на продукта. За деца до 12 години се препоръчва максимален брой таблетки до 5 броя дневно. За възрастни дозата е до 10 таблетки. Характерно за таблетките е да не сдъвкват, а да се оставят в устата до пълното им разтваряне. При използване на спрей не приемайте храна или течности поне 15 минути след третиране на болното гърло.

За всякакви въпроси и консултации относно продуктите потърсете вашия лекар или фармацевт.