Температурите падат все повече и повече и е време да се запасите с облекло за студените месеци. Ако вече си търсите дамски дрехи в Bazar.bg, вижте какво ще бъде на мода през този сезон!

Пухкави връхни дрехи

Кожите и пухчетата са чудесни за зимата – винаги очарователни, винаги на мода. Предложенията за този сезон са по-добри от всякога с марки, дебютиращи в кожените палта с живи цветове като розово и кобалт. Ако цветната козина не е вашето нещо, лесно можете да намерите алтернатива с кафяви или черни връхни дрехи. Палтата са толкова уютни, нямаме търпение да ги носим!

Много вълна

Sandy Liang започна движението на вълната и сега имаме чувството, че всички наши любими марки предлагат по нещо такова за зимния сезон. Опциите включват смесени щампи и цветови блокове под формата на пуловери, рокли и други. Вълната е удобна, мека, топла – по принцип всичко, за което тялото ви копнее, когато температурата падне под нулата.

Рокли с два цвята

Не можете да решите какъв цвят дреха искате? Двуцветният вид решава този проблем. Вместо да се налага да се придържате към един цвят, имате възможност да цели два през зима 2019 /2020. Въпреки че цветният блок е най-разпространен при роклите, можете да намерите подобни комбинации и при много други видове облекла.

Зимни костюми

Привличането към костюма вероятно се крие във факта, че не е нужно да преосмисляте какво да облечете и напасвате сутрин – имате едно решение и сте готови да се отправите към вратата. Съвсем не е изненада, че панталоните са станали основа в гардероба на модерното момиче, за което свидетелстват снимките по списанията.

Много малки чанти

Представете си любимата си чанта, свита до размера на дланта ви – очарователно! Пламът за миниатюрни аксесоари все още не се е изгубил, особено след като Jacquemus току-що пусна най-новата си чанта „Le Chiquiti“, която се увива около китката ви. Микро чантите са причудливи и предизвикващи, особено когато осъзнаете колко малко можете да поставите в тях. Независимо от това, тези аксесоари са предназначени да се носят през почивните дни и когато сте на изискана вечеря. Ще ви хареса да носите такава чанта!

Пънк дух

Въведете силует, който гласи точно и ясно, че носителят му е бунтарски настроен и вдъхновен. През тази зима можете спокойно да заложите на всички характерни пънк и гръндж модни трикове.

Стилът на седемдесетте

Жилетки, дълги якета и топли земни цветове – това са някои от акцентите на модата от седемдесетте години, към които дизайнерите погледнаха, за да върнат това десетилетие отново като една от тенденциите за зима 2019 /2020.

Вдъхновението на Майкъл Корс дойде от дните му на купони в прочутото Студио 54, логото на което той осигури за колекцията. Сега моделите му са облечени в дълги рокли с колани, естествена кожа, шалчета, както и с коси, оформени да изглеждат големи и пухкави.

Naeem Khan е друг дизайнер, който черпи вдъхновение от 70-те.

Дрехи, които се грижат за околната среда

Учените са съгласни, че сме достигнали точка на невъзвръщаемост, тъй като глобалните температури продължават да се повишават. Околната среда определено е в съзнанието на доста дизайнери, които използват рециклирани материали и правят дефилета в подкрепа на опазването на планетата. Използването на рециклирани и устойчиви материали не трябва да бъде просто тенденция – трябва да е стандартна практика в модата, но за съжаление това все още не е така.

Надяваме се през следващите години практиката да стане толкова често срещана, макар че това не е единственият проблем, който трябва да се реши, за да осигурим на следващите поколения една по-здрава Земя.

Дотогава обаче можем да носим дрехите на Вивиан Уестууд, която постави влошаващото се състояние на планетата в центъра в колекцията си. Нейното послание беше: „Купувай по-малко, избирай добре, носи до последно.“