Кафето е първото нещо, за което повечето хора мислят веднага щом станат сутрин. Тази ободряваща напитка може да бъде приготвена по различни начини, но най-добрият е, използвайки кафемашина. На пазара има голямо разнообразие от видове и модели, според предпочитанията и вкуса на всеки клиент. Ако се чудите коя би била идеалната за вас и какви видове има, обърнете внимание на редовете по-долу. Съветите на Technoarena ще ви помогнат да направите най-правилният избор.

Какви видове има

Според своите характеристики и специфики, разделяме кафемашините на няколко основни вида:

  • Еспресо – тя ви позволява да използвате различни видове мляно кафе, според вкуса ви. Също така сами определяте количеството, което да използвате. Често обаче, резултатът при готовата напитка е различен от предишния път;
  • С капсули – изключително бърз и лесен начин, по който да приготвите любимата си напитка. Всичко, което трябва да направите е да натиснете бутона. Тези кафемашини са подходящи, както за дома, така и в офиса;
  • Кафеавтомати – ако сте истински любители на кафето, то това е правилният избор. Автоматичните машини имат вградена кафемелачка, която смила целите зърна, а след това се преминава към приготвянето на ароматно, току що смляно кафе.

Какви са техните предимства и недостатъци

Всеки вид кафемашина има, както положителни така и отрицателни качества. Например, при еспресо моделите, вече споменахме, че сами определяте количеството на кафето и водата, които да използвате. Освен това употребата и не е голям разход, тъй като не изисква и много консумативи. Най-голямото предимство на автоматичните машини е, че напитката ви се приготвя от току що смлени зърна, а като недостатък можем да посочим, че са една идея по-скъпи спрямо гореописаните. Машината на капсули е най-чистия и компактен начин да приготвите кафе. На пазарът има голямо разнообразие от капсули и всеки успява да открие тези, които са по вкуса му. Недостатък е, че капсулите са една идея по-скъпи.

Как да преценим коя е подходяща за нас

Какъвто и уред да избирате, няма как да сте напълно сигурни доколко е подходящ за вас. По отношение на кафемашината е същото. Разгледайте моделите, които онлайн магазинът за битова техника и електроуреди на Техноарена предлага. Запознайте се с техните характеристики и изборът ще бъде много по-лесен. Ако досега сте използвали само еспресо машина, то заложете на друг вид и се убедете в неговите качества. Потърсете помощ от нашите консултанти, които също ще ви насочат към най-добрия модел, спрямо вашите изисквания.