Чухте ли за иновативното лечение с кислород? Много медицински центрове вече модернизират и усъвършенстват методите, с които подлагат на успешни терапии своите пациенти. Кислородното насищане или още известно като кислород терапия е познато и използвано средство за подобряване състоянието до напълно излекуване в страните от Западна Европа и САЩ от десетилетия. Последните години този медицински вариант на постигане на добри резултати нашумя и у нас. Целта на провеждането на такава терапия е да се спомогне за натрупването на кислород в организма като така се постига повишаване на имунитета и възстановяване на клетките. Когато кислорода е в достатъчно количество той действа като основен компонент със справянето с болести като Алцхаймер, диабет, язви и гастрити, бактериални инфекции, отравяния, гинекологични заболявания и много други. Затова и популярността на кислород терапията  ежедневно нараства, тъй като този метод е напълно безболезнен за пациентите, а ефективността от неговото провеждане е с изключителни резултати.терапия с кислород

Лечението се провежда в няколко етапа като извършването на терапията се прави в специална барокамера.  Конструкцията на самото устройство напомня за подводница, в която влизат определен брой хора. Всеки от тях използва индивидуална маска, от която организмът получава кислород под налягане. Насищането с лечебния газ е с продължителност от час и 10 минути до два часа, като това се определя от лекуващия лекар в зависимост от степента на развитие на заболяването и възрастта на пациента.

Условията в барокамерата, в която се провежда кислород терапията са приятни и релаксиращи. Още след първия сеанс пациентите усещат прилив на енергия и повишен тонус. Това е дължи именно на кислорода, който обогатява клетките и ги прави по-жизнени и млади. Това е една от причините кислородните терапии да се извършват и в редица козметични салони като един от успешните подмладяващи кожата методи.

Всяка една от провежданите кислородни терапии се провежда в присъствието на специалист. Разбира се, това е контролирана процедура, чиято цел е лечение и подобряване физическото и емоционално състояние на организма. За да бъде ефективно лечението и резултатите да бъдат постигнати в зависимост от предписаното лечение то се провежда на няколко серии, като броя на процедурите може да достигне до 40 и повече. В барокамерата не се допускат пациенти, които имат по тялото си метални предмети и бижута. Поради повишеното налягане в системата са възможни наранявания, ако забравите ръчен часовник или друг предмет. Затова е важно да следвате указанията на специалиста, който отговаря за извършването на терапията.

Поради това, че насищането с кислород е един иновативен и безболезнен метод на голям арсенал от заболявания интересът на пациентите към него ежедневно нараства.  В HBO Medical Support Center гр. Стара Загора се намира един от най-модерния център за терапия с кислород. Опитни и квалифицирани лекари извършват процедури както за частни пациенти, така и тези по линия на НЗОК.