Когато избираме душ, трябва да подходим внимателно с предварителните проучвания, тъй като избираме съоръжение, което ще ни служи дълги години. За щастие, богатият избор от душ-колони, модели с ретро визия, вградени модели или с подвижни ръчни слушалки може да удовлетвори всеки вкус и да пасне на техническите изисквания на всяко помещение.

Фактори, които трябва да имате предвид при закупуването

Основните неща, за които трябва да внимаваме, са:

  • размер на душа;
  • разположение на банята;
  • водно налягане;
  • правилният тип клапа;
  • мощност;
  • цена.

Размерът на душа зависи пряко от размера на банята. За малки помещения вграденият в стената вариант е по-подходящ, тъй като на освободеното място би могла да се монтира сапунерка или лавица, побираща козметиката за баня. Друг вариант е колона с подвижна слушалка, която може да се използва и като горна пита, и като ръчен душ, тъй като класическите колони с горна пита и ръчна слушалка заемат малко повече място.

Евтини душове за баня от Гауди

Разположението на банята е друг важен фактор. Къде минават тръбите за вода е съществено за определяне на мястото на душа в помещението. Спрямо това ще се реши дали ще е разположен в ъгъл или на центъра на стената, което ще повлияе на избора на модел, а съответно и на заобикалящите го елементи като паравани, завеси и тн.

Друг фактор за правилното функциониране на съоръжението е водното налягане. Ако онези неприятни моменти, когато налягането рязко се срине, оставяйки ви за кратко без топла или студена вода са често срещани във вашия дом, система с термостат е чудесно решение, защото запазва избраната температура на водата.

Важна подробност, която трябва да бъде обмислена е, че някои душ-пити, особено тези с повече функции (летен дъжд, каскада и тн.) се нуждаят от по-високо водно налягане, за да бъдат използвани пълноценно. Не забравяйте обаче, че тези екстри използват малко повече вода, което неминуемо ще се отрази на месечната ви сметка. Ако желаете да пестите, можете да изберете подвижна ръчна слушалка с EcoSmart-технология, която позволява редуциране на водното количество с до 60% чрез гъвкав уплътнител.

Функцията на клапата е да позволява оттичането на мръсната вода. За да не се случва тя да се върне обратно в банята поради канализационен проблем, е добре да се инвестира в система с възвратна клапа, която не допуска връщане на отпадни води и освен това намалява значително неприятните миризми, идващи от канализацията.

Всички изброени до тук фактори обаче, стъпват върху бюджет, който всеки клиент определя за себе си. Дали ще се спре на базов модел за около 350 лв или ще предпочете луксозно изпълнение за над 2000 лв, зависи единствено от личните предпочитания и възможности. За щастие, при съвременното разнообразие на пазара, е възможно всички нужди да бъдат удовлетворени, без това да се отразява на качеството на продуктите.

Намерете подходящия душ в онлайн магазин Gaudi DS

В крак със съвремието, Gaudi DS излагат своите над 5000 артикула онлайн на адрес https://www.gaudi-ds.com. С интуитивния си дизайн и с помощта на различните филтри, всеки клиент може да се ориентира, избере и закупи душ, като филтрира по производител, цена, цвят, произход и тн. Бързата доставка е гарантирана, а над определена сума е безплатна. Персоналът на Gaudi DS е идеално обучен и при затруднения е насреща на телефон или по имейл да разреши всеки възникнал проблем.