Когато избираме трапезната маса и столовете около нея то освен всички онези критерии по отношение на размери и качество въпросът, който ни вълнува е свързан с броя на столовете. Възможностите, с които разполагаме са за 4 или 6 стола, но спецификата на помещението и формата на трапезната маса са тези, които ще определят дали да се спрем на повече или по-малко на брой столчета.

маса със столове

Как да сме сигурни, че можем да позиционираме трапезна маса с 6 стола в къта за хранене?

Хубаво е, независимо от това, че домакинството се състои от 4 души да имаме опция за настаняване на повече хора. Все пак българина е гостоприемен и винаги вратата му е отворена за приятели и роднини. Така, че шестте стола са добро решение стига да можем да си го позволим.

  • За да ме напълно сигурни, че това е перфектната организация на трапезарията първо обърнете внимание на масата. За да създаде удобство и комфорт една маса тя трябва да бъде в правилна форма т.е. правоъгълник, овал, квадрат, елипса.по-начупените форми създават предпоставка за ограничаване на местата за сядане и около нестандартна маса трудно ще успеете да позиционирате желаните шест стола.
  • Следващата ви стъпка е да определите дали размера на масата предразполага за позициониране на шест стола. Обикновено моделите правоъгълни маса са доста добри и предлагат на потребителите да поставят на по-дългата страна по два стола, а на тясната по един, което като обща бройка прави 6.
  • Параметри на столовете. Определено за да имате комфорт и удобство на масата е редно при покупката на столове те да бъдат в размери, които могат да създадат търсените изисквания. Така, че независимо, че сте харесали по-големи столове ако все пак държите около масата да има повече на брой то направете компромис и изберете по-тесните модели. Така няма да се налага хората ползващи трапезната маса и столовете да се бутат един в друг и да създават напрежение по между си.
  • Стил и износоустойчивост. Все пак инвестираме не в 4, а в повече столове, което е предпоставка да сме максимално педантични и по отношение на тези две изисквания. Ако заложим на качество то това ще е гаранция за по-дългогодишна експлоатация, така че има значение типа на трапезния стол, производител и вложени материали.

Не са малко акцентите, които могат да определят кои от комбинациите и броя на детайлите в трапезарията могат да допринесат за нашия домашен уют. От Mobila Dalin днес ни представят няколко съвършени варианта, с които ще се справим д интериора на трапезния кът като истински професионални дизайнери.