По-голямата част от хората работят в офис, което е свързано с дълъг престой пред компютъра. Движението в този случай се свежда до минимум, като през по-голямата част от деня сме в седнала позиция, изпълнявайки поставените ни задачи.

За да се чувстваме удобно, е необходимо да разполагаме с удобно бюро и стол, които да ни осигуряват задължителния в рамките на 8-часовия ден комфорт. Практичните и модерни мебели са неизменна част от професионалното ни портфолио, което е в пряка връзка от условията на труд, които откриваме в службата.

Какъв офис стол да изберем

Има разнообразни модели офис столове, всеки един от които притежава специфичен дизайн, както и се отличава с конкретни предимства и недостатъци. За да изберем подходящи според своите нужни, трябва да преценим следните неща:

  • С каква цел ще ги използваме и колко време ще прекарваме на него – за професионални цели, за настаняване на посетители в чакални и бизнес сгради, за конферентни зали, за геймърство и др.;
  • Дизайнът на бюрото и съвместимостта му с него – важно е да вземем под внимание неговите размери и височина;
  • Наличното пространство – президентските столове например заемат много повече място, отколкото стандартните офис модели, които имат базов дизайн;
  • Финансовият лимит – определете някаква сума за нова мебел от този вид и се придържайте към тази рамка. Така ще стесните кръга и няма да се колебаете твърде много какъв офис стол да купите.

Някои видове мебели се избират наистина трудно, просто защото са налични във всевъзможни разновидности, което води до объркване за потребителя и осуетява вземането на бързо решение.

Кои модели са най-удобни

Моделите офис столове, които имат ергономичен дизайн, могат да се регулират и са изработени от незапарващи материали се определят като топ избор, на който всеки е желателно да заложи. Това са директорските и геймърските варианти, но и стандартните работни са също приемлив вариант.

За къде са подходящи посетителските

Тяхното наименование подсказва за предназначението им, но не се учудвайте, ако в ролята си на служители ви бъде предложена именно такава мебел… Посетителските модели се използват предимно за временно настаняване на хора, които чакат или не са за дълго в сградата.

Това обаче не ги прави лош вариант и за постоянно ползване, тъй като има доста сполучливи решения, отговарящи на всички изисквания за качество, визия и цена. В Богдан Мебел ще откриете огромен избор от подобни интериорни компоненти, които правят впечатление с отличната си изработка и визия, която напълно се вписва в идеята за атрактивно обзавеждане на работното място!