Няма човек, който ежедневно да не посещава различни по вид сайтове с цел пазаруване, забавление и други цели, които изискват да имаме добра интернет връзка и хубава техника на разположение, за да осъществяваме въпросния процес. Ако обаче имаме собствен уеб сайт, в случая трябва да помислим не само за собственото си преживяване като потребители, но за това на своите клиенти и последователи.

Защо всеки сайт има нужда от уеб хостинг

Технология, Икони, Интернет, Символ, Дизайн, Бизнес
хостинг

Без добър уеб хостинг това няма как да се случи, което дава отговор на въпроса „Защо избрах хостинг в jump? – fcolor.bg“. Той е задължително условие, ако искаме сайтът ни да функционира добре, което е водещо за потребителите, които развиват онлайн търговия и очакват добра печалба в края на месеца. Освен икономически изгодно, използването на сървър от jump е от значение и за надеждното съхранение на цялата важна информация, която искаме да бъде защитена и лесна за управление – съхранението на всички страници и файлове става посредством сървъри, към които се изпраща заявка чрез браузъра, а след това се предава и съдържанието, което се намира в уеб сайта.

Най-просто казано, за да бъде възможно съществуването на вашия сайт, той трябва да бъде „разположен“, или с други думи – да е налице сървър от jump, чрез който да го поддържате впоследствие. Хостинг услугата представлява самата комбинация от ресурси, които много от компаниите предлагат с цел оптимизирането на онлайн платформата и нейното добро функциониране. С помощта на сървъра от jump ще можете да представите съдържанието си по начина, по който искате, както и ще имате възможност да използвате инструментите за защита, включително и да следите трафика.

Има ли разлика между сървъра и уеб сървъра

Мрежа, Уеб Разработчик, Пълен Стак Разработчик, Www
сървърна връзка

За да бъде сайтът достъпен за клиентите, е нужна надеждна интернет връзка – по всяко едно време на деня и от всяка една точка на земята. Тук е важно да направим едно важно разграничение между сървъра и уеб сървъра, като това пояснение е важно при избора на подходящ хостинг. При сървъра имаме машина с физически адрес, която се отличава с мощността си и по-бързата си от тази на обикновените компютри скорост. Уеб сървърът на свой ред е компютърна програма, която се използва с цел осигуряването на достъп до конкретна интернет страница. Преди това обаче е необходимо той да получи заявка за нейното отваряне, която се изпраща от браузъра.

Какви видове хостинг има и как да изберем най-подходящия за нас

Хостинг, Интернет, Http, Www, Решения, Абстрактно
hosting

Изборът на правилен план би следвало да бъде направен на база персоналните бизнес цели и мащаба на фирмата. Ето какви са наличните възможности, споделят от jump:

  • Споделен хостинг – за него може да се каже, че един от най-предпочитаните, защото се споделя един сървър с физически адрес, а освен вас, и други собственици на сайтове имат достъп до него. Препоръчва се за малки фирми, защото предлага възможности без ограничения;
  • Виртуален сървър от jump – контролът в този случай е по-голям, а потребителите могат да наемат виртуални сървъри. Ако искате достъп до повече ресурси, а и сайтът ви има доста посещения, този вид хостинг е най-добрата за вас възможност;
  • Нает сървър – тук не е налице споделяне, а вие можете да упражните контрол върху уеб сървъра от jump. В случая става дума за една значително по-голяма цена, но за сметка на многобройни възможности и опции за персонализиране на настройките;
  • Cloud сървър – цената е по-висока, както и сигурността. Бързината е голяма, а контролът на ресурсите и работата на приложенията са точно такива, каквито бихте искали да бъдат, за да използвате сайта си безпроблемно и с висока производителност;
  • WordPress hosting – супер вариант за начинаещите при изграждането на уеб, защото платформата се управлява много лесно и няма да ви е нужна допълнителна помощ от професионалисти.

Добре е да знаете, че когато избирате хостинг от jump, е нужно да обърнете внимание на акценти като инфраструктура на сървъра, трафик, дисково пространство, скалируемост и др. Доверете се на jump и направете максимума за своята онлайн платформа!