Съвременните тенденции за обзавеждане на хола е неразривно свързано с избора на качествена и стилна секция за дома. На първо четене съставяме план на помещението, в което да разположим мебелировката. Централното място е отредено за секцията. Тя е нашия  медиен кът, който без да преувеличаваме има огромна роля в обособяването на интериора такъв какъвто искаме да бъде – съвършен. Модерният дом според дизайнерите трябва да е изпълнен със спокойствие. Ето защо е много важно какъв ще бъде цветът на секцията. Вероятно ви прави впечатление, че тенденциите днес акцентират към светлите тонове. Белите секции са особено популярни поради това, че създават оптически ефект и дори малкото помещение не изглежда прекалено претрупано, а създава впечатление за просторно и стилно. Предимството на светлите тонове при секциите е също и в това, че са много адаптивни. Те лесно се съчетават с останалата мебелировка, стените и пода. Не е нужно да сте художници за да съобразите правилните съчетания от нюанси. Важното в случая е това дали съответната комбинация ще въздейства положително на сетивата Ви. Мебелисти представят доста атрактивни цветни съчетания. Светъл с два тона по-тъмен нюанс дават възможност да акцентирате върху най-важните детайли. Освен цветовете модерната секция за дома може да бъде и с вградено лед осветление. С този елемент придавате на помещението романтика и създавате задушевност. Особен трик, който също дизайнерите на съвременни секции за дома използват са гланцираните City_336_BIG_fl-300x220повърхности.  Това е не само модерен материал, но и се поддържа толкова лесно, че домакините се влюбват от пръв поглед в него. А това да изглежда винаги безупречно домашната мебел е наистина много важно за интериора. По-луксозните варианти дори могат да бъдат декорирани с камъни Сваровски, като всичко това вече е въпрос на вкус и собствен стил. Повечето потребители избират съвсем изчистени варианти, които да предадат на гостната практичност, отколкото излишен кич.

Секциите се разделят в няколко категории – холни, за детски стаи, модулни. Това разбира се, е от гледна точка  на намиране на подходящия вариант, отколкото в ограничаване на клиента да избере даден модел. Например секции холни винаги можете да поставите стаята на тийнейджъра ако отговарят  на цветовата гама, както и размер за да може да пасне и да внесе уют в помещението. Модулните елементи пък могат да са супер допълнение за спалнята, в която също да оформите тв кът. Въпрос на креативност и малко въображение е да измислите композиция, която да изпълни потребностите Ви. Понятието секции холни е доста обширно. В тази категория влизат така наречените стандартни мебели,  които реално могат да се адаптират както към малко така и към по-голямо пространство. Както при всички останали мебели търсейки секция за хола си винаги можем да изберем такъв тип секция, която да изпълни интериора и да го оформи като елегантен и шикозен. Това, с което съвременните холни варианти превъзхождат е именно неподправената им елегантност. Само един бърз преглед на моделите в сайта на ЛениСтил ще Ви покаже как дори  мини вариант на секция за хол бихте постигнали забележителен резултат в обзавеждането. Когато самите Вие сте поставили правилно изискванията и се начертали плана за интериорно съвършенство е много лесно да се спрете на мебел, която напълно да отговори на очакванията. Достатъчното разнообразие от модели наистина на сто процента задоволява потребителския интерес от гледна точка на това, че като композиция холният тип обзавеждане притежава нужното за да се нарече перфектното мебелиране. Сигурно ще си помислите, че сме твърде претенциозни към този холен детайл. Всъщност ако не обърнем внимание дори на минималистичните подробности то няма как да бъдем удовлетворени от резултата, който виждаме. Та нали идеята е да превърнем дома и в частност хола си в прекрасното място, където да събираме семейството, приятелите и близките си хора.

За да бъдем максимално полезни с това четиво ще продължим кратката си презентация за още един популярен модел секции  – класически модулни секции. Те представляват комбинация от няколко детайла, с които аранжирайки според личните си предпочитания и вкус превръщате помещението в достатъчно практично. Именно във функциалността се крие известността на тези модели секции. Те са доста атрактивни именно зари възможността сами да определим позицията на детайлите и това как те се превърнат в индивидуално RTV 104-685x380и достатъчно изискано изкуство. Да влезем в олята на интериорен дизайнер с класическия вариант на модулна секция е повече от лесно. Избирате си няколко детайла от категорията модулни секции и правите композицията, която да може да подобри интериора и усещането за уют. Не е нужно да правите някакви огромни инвестиции. С модулната секция сами определяте цената, която да заплатите. Всеки детайл си има цена и ако единият Ви устройва, а другият не веднага можете да направите композиция от останалите елементи. Това е предимството на модулните варианти – те дават пълна свобода на действие на клиента и затова мнозина избират точно такива секции, с които да обзаведат помещенията в дома. да, не визираме дали това е хол, спалня или дори коридор, тъй като този вид мебел е толкова адаптивна, че в зависимост от детайла може да се използва където си пожелаете. Например класически полици или отворени кутии бихте могли да поставите в антрето като така ще внесете динамика в интериора и ще го направите доста разчупен. Същите тези детайли определено ще стоят доста добре и в спалнята като така могат да предадат завършеност на оформения тв кът. Наистина е нужно малко повече смелост и въображение за да извършите най- правилното за Вас обзавеждане. Дали ще изберете класическите модулни секции, тези за хол или други е въпрос на предпочитание и вкус с какво усещане ще изпълните домашната атмосфера.