Знаете ли какви рискове носи пиърсинга? Готови ли сте да подложите тялото си на изпитание, което може да не е толкова здравословно и да има последици? Винаги преди да изпитате необходимост да бъдете различни и да изразите бунтарския си стил помислете за това дали сте готови да понесете подобни рискове. Пиърсинг културата е позната от векове и наистина този начин на разкрасяване може да е доста атрактивен. За да постигнете това обаче съветваме да изберете подходящо студио, обеца и човек , който да извърши манипулацията. Пиърсинг се поставя на различни части от тялото ни. Обеци на нос, ухо, устна, пъп и други по-нетрадиционни не е новост особено в тийнейджърска възраст. За да бъдем достатъчно обективни обаче в днешната публикация ще дадем няколко полезни за здравето съвети, когато имате неустоимо привличане и желание да си поставите тези обеци за език.img_0609

Изисква се смелост за да предприемете подобно действие. Някои хора изпитва ужасен страх от игли и от това да усещат болка. Ако имате подобни преживявания и чувства то от сега ви казваме, че обецата за език не е за Вас. Тук е необходимо търпение, както към болка, така и към това да устоите на зарастването на пробитото място.  Поставянето на обеца на езика си е изкуство и да съумеете да я запазите и носите е добре да се подготвите за това, че ще усещате едно чуждо тяло в устата си. Препоръките които можем да ви дадем по отношение на избор за обеца е оста да бъде от медицинска стомана, а видимата част от по –мек материал. Това е важно защото металната част ще има реално досег с езика ви и ако е изработен от сплав, която има вероятност да корозира то инфекцията Ви е в кърпа вързана. Видимата част е повече от желателно да не е твърда и метална. Много хора, които нямат опит с пиърсинга на езика стигат до загуба на зъб именно поради факта, че несъзнателно със зъби захапват обецата и така стигат при зъболекаря си.

Друг важен момент е след поставянето на обецата на езика да се заемете с хигиената на устната кухина. Това би довело до по-бързото заздравяване на мястото  и лесното справяне с това да се научите да се храните и преглъщате въпреки обецата, която е вече факт. Подгответе и с неразположенията, които може да има след поставянето на аксесоара. Подуването на езика, изтръпване, безвкусната храна са само част от нещата през които ще трябва да преминете. Бъдете търпеливи в името на красотата. Успех!