Съвремието ни дава толкова много удобства, че дори не си даваме реална сметка за това. Свикнали просто да консумираме всичко онова, което имаме на наше разположение, забравяме да оценим нещата, улесняващи толкова много нашето ежедневие. Най-простият пример е наличието на отопление в домовете ни, което всяко едно домакинство използва. Смятаме, че е съвсем нормално да имаме това удобство, но ако се върнем назад във времето, ще осъзнаем, че нашите предци са били далеч не толкова привилегировани като нас!

Днес обаче няма да разглеждаме фундаменталната страна на нещата, или пък да се фокусираме върху нашето минало. Ще се опитаме да направим живота ви още по-лесен и приятен, давайки ви практични съвети за това как да живеете по-добре и по-комфортно. И тъй като вече споменахме за отоплението като част от всичко онова, което наричаме „съвременен живот“, искаме да продължим темата именно в тази насока…

климатик за дома

Как можем да се отопляваме през зимните месеци, в случай че нямаме камина с дърва, а и да имаме, не ни се нрави особено да се занимаваме с носенето на дърва и чистенето след това? Освен с добре познатите ни радиатори, или духалки (които между впрочем за голям консуматор на електроенергия), с какво друго можем да се стоплим?

Климатиците са може би най-икономичният начин да прекараме зимата и да се разхладим през лятото. Те са лесни за употреба, не заемат място и имат дълъг живот. Настройваме градусите според нашите нужди, а безшумната им работа е просто едно от многото им предимства. Все пак, никой не желае да релаксира в стая, където се чува досадното буботене на някой електроуред, нали!

Да речем, че този вид отоплително тяло е и вашият избор. Вие също като нас сте убедени, че именно климатикът е най-добрият вариант, когато навън се захлади, или стане прекалено горещо. Готови сте още утре да си купите такъв уред, или пък да подмените стария с нов… Какъв обаче да изберете?

И ето тук стигаме до същината на нашата статия. За съжаление (или за радост), изборът на марки климатици е огромен и ако не сте особено просветлени на тази тези, ще ви бъде наистина много трудно да махнете с ръка и да кажете „Ето този модел искам аз!“… Не бихте могли да вземете това решение толкова лесно, но за щастие има информация като тази тук, която може да ви улесни наистина много в подобна ситуация. Доверете се на специалистите, които разбират тази материя и се възползвайте от безплатните съвети, които те ви дават. Днес, ние ще бъдем хората, които ще ви напътстват в избора на хубав климатик!

Ако по някаква случайност търсите климатици Варна и вече дори сте започнали с проучването на пазара, може би точно тук ще намерите отговорите на вашите въпроси. Има онлайн магазини в Интернет пространството, които предлагат богата гама климатици на различни марки и които също така ще ви предложат и доста добри цени – точно според джоба ви!

Един от тях е OXM – страхотно място, в което ще откриете точно това, от което имате нужда, че дори и повече… Може би в момента търсите само и единствено климатик за дома, но разглеждайки различните продукти, най-вероятно ще си харесате и нещо друго. Например, можете да си набавите и някои допълнителни удобства като контролер за климатици с WiFi управление, или пък влагоабсорбатор – идеален за помещенията, в които имате влага! Всичко това, в комбинация с новия ви климатик ще направи ежедневието ви доста по-приятно, а вие ще разполагате с най-ценното – практичност. Защо да не се възползвате от всичко това, при положение че е само на един клик разстояние от вас!

Не можем обаче да подминем и факта, че има хора, които изпитват непоносимост към климатици… Те предпочитат да се отопляват по всякакъв друг начин, но не и с този вид електроуред. Готови са дори да мъкнат всеки ден дърва, само защото топлината, или хладината от климатика не им понася! Изпитват истински физически страдания, стоейки в стая, където работи климатик, а ние можем единствено и само да им съчувстваме…

Или да им препоръчаме алтернатива!

Конвекторите са доста добро решение и заместител на климатиците. Някои от вас може би дори ги имат в дома си, или пък просто обмислят да си ги закупят. Въпреки, че принципът им на работа е доста по-различен от този на вече обсъжданите климатици, не бихме могли да пренебрегнем техните предимства! Напълно безшумният им режим на работа ги прави идеални за хората с чувствителен слух, или за онези които имат непоносимост към бръмчащи електроуреди. Те са може би и най-доброто решение за детски стаи, или за всекидневната, където цялото семейство прекарва 90% от времето си у дома!

климатик DAIKIN

Някои от конвекторите се поставят директно на пода, докато други се инсталират на стената – стенни конвектори. И двата вида работят икономично и имат вградена автоматична защита. Предоставят и възможността за настройване на различни програми, което се и доближава доста до принципа на работа на климатиците. Почистват се лесно и бързо, а обемът им не пречи на ежедневните ви дейности. В някакъв момент дори няма да ги забелязвате!

Нека поговорим за цени…

Каквото и да си говорим, финансовата страна на всяко нещо, ни вълнува в повечето случаи най-много. Колкото и да искаме да си купим нещо качествено, ако нямаме нужните средства, ще трябва да се задоволим със стока от по-нисък клас… Някои хора изпитват силно негодувание заради това, но други просто правят компромис и се примиряват.

Преди обаче да се настройвате за каквото и да е, просто посетете онлайн магазин OXM, за да се уверите че не всяко хубаво нещо има прекалено висока цена! Ще можете да се сдобиете с качествен електроуред, на призната марка, и то на съвсем достъпна цена. Не е нужно да се сбогувате с мечтания климатик, или конвектор, заради погрешните си схващания, че хубавите неща за само за платежоспособните. Пазарът е вече толкова развит, че дори и да нямате пари кеш, можете да пазарувате и на изплащане! – Или да изтеглите дребна сума пари с максимално ниска лихва. На разположение са доста банкови и не-банкови институции, готови да ви окажат подкрепа, когато сте решили, че искате най-доброто за дома си. Ако сте склонни на такъв вариант, можете да бъдете сигурни, че е съвсем реално да станете собственици на електроуред от най-висок клас!