Няма ремонт, който да не е свързан с къртене, отстраняване на отломките, както и извозването на строителните отпадъци. Може и да звучи лесно да се разруши баня, тераса, кухня или коридор, но едва когато започнете да действате ще осъзнаете, че не е толкова лесно колкото изглежда. За хора без опит в тази работа наистина е доста тежко и непосилно с подръчни средства да се изкъртят подови настилки като гранитогрес, теракот, дори паркет. И не само опита, но също така и инструментите и пособията за къртенето също имат отношение към качествено свършената работа.извозване на отпадъци

Практиката показва, че поставени ли сме пред избор и трябва ли да предприемем строително ремонтни дейности, включващи къртене и извозване е най-правилно да се обърнем към специалисти. Всяко едно отстраняване на тухлени, бетонови и всякакви други строителни елементи изискват експертна намеса. Трудностите, които могат да възникнат никак не са за подценяване. Ако например се къртят плочки от пода на банята то несъмнено има вероятност да се спука канализационна тръба при невнимание и неправилно боравене с техниката и инструменти. Има специфични неща като това да се заобикалят касите на вратите, дограмата и още много препятствия, като това налага не просто да сте прецизни, но и да имате тактически умения за извършване на изкъртването.

Планирането на ситуацията е в основата на професионално извършената работа. Екипа от специалисти си прави план за действие и дори къртенето се прави на зони. По този начин изкъртените отломки се почистват и извозват и така няма ступване на строителни отпадъци, които само да се пречкат. Тъй като къртенето е свързано с доста шум то екипа е ограничен от гледна точка на извършването на работата си. Обикновено между 9 и 12,30 часа е най-удачното време,в което може да се работи. Следващия интервал е от 16,30 до 19,00 часа. В крайна сметка трябва да се съобразите и с това, че съседите ви едва ли биха желали да чуват шума от къртенето и пренасянето на отломките. Затова в работно време не е проблем да се организира екипа за къртене и извозване и така да подготвите банята, коридора, кухнята или друго ремонтирано място за полагането на новата настилка.

Когато наемате фирма за кърти, чисти и извозва услуги предварително уточнете крайния срок за работата. Така ще можете да планирате наемането на работници, които да поставят новия ламинат, фаянс или гранитогрес. Колкото по-бързо приключите с ремонта толкова по-добре и наистина правилната организация е тази, която ще ви осигури спокойствие.