Тежкотоварните машини обикновено се използват за търговска и спедиторска дейност и е важно да бъдат в перфектно техническо състояние. Те са винаги на път и е възможно поня да се зареди и по-нискокачествено гориво. Това от своя страна поврежда частите на мотора и с времето започвате да имате различни видове аварии и проблеми. Собственикът на машината и шофьора съответно е добре да се замислят за използването на висококачествени консумативи и подходящо масло за камиони. От AutoMarks ви представят много разнообразни възможности да използвате качествен продукт на известна марка. В каталога може да се запознаете в детайли с различните характеристики на предлаганите артикули и да изберете подходящо масло за работата на тежкотоварната машина.

Какво е важно да знаем за маслото, което използват камионите?

В повечето случаи се препоръчва да заложите на синтетичен продукт. Ако камионът е на повече от 5 години със сигурност разходът ви ще бъде много по-голям. Тежкотоварната техника не е толкова капризна, когато става въпрос за марка използвано масло. Това е причината част от хората да купуват полусинтетични смазочни материали. От AutoMarks препоръчват да използвате продукти предназначени за търговски превозни средства. Те са подходящи, защото:

  • държат се добре при активно шофиране – маслото няма да загуби свойствата си независимо от горивото, което ще използвате за камиона;
  • предпазва двигателя през целия период на експлоатация – намалява триенето на различните части на мотора. Маслото е комбинирано с различни добавки, които повишават неговите качества;
  • поддържа двигателя във всички режими на работа – не е от значение, дали шофирате в градска среда, имате студен старт или по-сериозно натоварване, камионът няма да даде никакъв проблем и частите на двигателя ще са предпазени.

Винаги поръчвайте от търговец, който ви гарантира произхода на предлаганите продукти. Все пак е добре да избирате иновативни и качествени арт за камиони, които ще ви помогнат по-дълго време да шофирате безопасно и без аварии.

Какво масло е най-добре да се поставя в тежкотоварната техника?

Не винаги е правилно да се ръководите само от известността на марката, която ви предлага смазочния продукт. Съветваме ви да обърнете внимание най-вече на препоръките, които е записал производителят на автомобила или камиона. Друг основен фактор е каква е възрастта на двигателя и колко интензивно шофирате. Специалистите препоръчват, ако двигателят е по-стар да изберете смазочна течност с по-висок вискозитет.

Има лесен начин да се сдобиете с подходящия продукт, ако заложите на реномиран доставчик. Поръчайте онлайн без притеснение, защото именно виртуалните търговци ви предлагат огромно разнообразие от марки. Характеристиките, които откривате под съответния продукт са изключително подробни и със сигурност ще се ориентирате правилно какво да изберете.