Започнете ли да страдате от безсъние и се събуждате схванати и с главоболие това са типичните симптоми за да помислите дали пък вече не  е време да смените матрака си. На практика се оказва, че българинът започна последните десетина години да обръща голямо внимание на това и със сигурност днес е значително по-запознат с характеристиките на съвременните матраци. От гледна точка на практичност, здравина и комфорт ви каним да се запознаете с богатата гама продукти матраци – mebelilenistyle.com. Високото качество на предлаганите продукти е на първо място за добричкия производител и търговец на мебели за дома, хотела, офиса. Матраците са един от акцентите , които носят отговорност не просто за това дали ще се наспим добре, но и за нашето здравословно състояние. Съветите, които специалистите дават за изора на нов матрак са свързани изцяло с това какви са личните ви потребности. Един матрак има средно живот около десетина години. Независимо колко много го пазите и полагате грижи за неговото поддържане това е периода , през който действително можете да се насладите на комфорта и неговите характеристики.  Кога и как  да разберете, че матрака вече е за смяна? Това е един от често задаваните въпроси, на които потребителите трябва да си отговорят. Ако качеството на съня се влоши, започнете да изпитвате болка в уязвимите места като кръст, врат, гръб. Това са предвестниците на главната причина за смяната на матрака. външният му вид също издава, че е време за смяна. Захабеният матрак е протрит, скъсан и захабен, неравен на места и дори вече е последвал отпечатъка на любимата ви поза сън. Направете си преценка и решете дали ще продължавате да се подлагате на този дискомфорт. Матраците днес не са толкова скъпи, че да не можете да направите една инвестиция за вашето здраве и спокоен сън. За супер оферти и изгодни цени на матраците посетете сайта на ЛениСтил и намерете решението, което ще ви отърве от неспокойния сън.матраци

Като споменахме добрите предложения няма да подминем и моделите матраци, които се предлагат от производители и търговци. Главно те се разграничават на две основни категории – еднолицеви и двулицеви матраци. По правило тези, които се ползват само от едната страна са значително по-евтини. Това е причината много от клиентите да се спират на варианта еднолицеви матраци топ цени. Цената е определяща в доста от случаите, но имайте предвид, че не само това е важно да кажем за еднолицевите модели. При тях има страшно многообразие и ако наистина сте достатъчно взискателни ще намерите най-доброто решение за вас и семейството ви. Обикновено стандартните матраци с едно лице са с цяла рамка, която да може да държи стабилен и устойчив матрака, когато го поставите на леглото. Здравината е безупречна, но при този модел еднолицеви матраци трябва да имате предвид един съществен недостатък. той е свързан с факта, че поставен на цяла рамка матрака не може да се проветрява достатъчно добре. Въпреки това топ цената ,на която се предлагат тези варианти е изключително привлекателна за клиентите и те доста често се спират именно на този вид. Малко по-скъпи, но пък по-добри са тези, които са с вградена ламелна подматрачна рамка. При тях това , което се наблюдава е високата еастичност и здравина. Тъй като ламелите са дървени  и специално обработени, като и това ,че между тях има разстояние, дава възможност за циркулиране на въздуха. Това е особено важно, тъй като се осигурява проветривост и влагата от топлината на тялото ни не се отлага във вътрешността на матрака. асо нямате подматрачна рамка на леглото бе притеснение можете да се възползвате от топ цените на еднолицевите матраци, които ЛениСтил предлага в своите магазини. Осигурете си здрав и спокоен сън и то на топ цена.двулицеви матраци

Другият вариант –двулицевите матраци са една идея на по-висока цена. При тях предимствата са повече, тъй като се наблюдава и сезонна употреба. Сигурно ви е направило впечатление, че тези модели имат етикет, който указва коя от страните е подходяща за зимния сезон  и коя за летния. Този вид екстра разбира се, допълнително се заплаща и ако държите на безупречен сън то това е вашият нов матрак.

Предимствата на двулицев матрак – тук ще обърнем внимание на факта, че сравнен с еднолицевия модел живота и експлоатацията на този с две лица е доста по-дълъг. Това се дължи на факта, че с обръщането периодично на матрака вие се грижите за неговата еластичност, т.е. не се натоварват едни и същи точки и така матрака може да се „самовъзстановява“. Много е полезно това и действително з клиенти, които искат да инвестират в качествен продукт решението е повече от правилно.  Друго предимство на двулиевите матраци е непрекъснатата проветривост. Сигурно сте чували за така наречените дишащи материи. Именно в тези продукти те са най-разпространени и движението на въздуха е гарантирано. Така се елиминират неприятни миризми и образуване на огнища от акари и други болестотворни микроорганизми. Двулицевия матрак е здравословния начина да се насладите на една пълноценна почивка. Затова се погрижете за здравето си и купете продукт, който е с безупречно качество.

Недостатъците – може би като качествени характеристики няма какво да отбележим като минус за матраците с две лица. Вероятно това може да бъде по-високата цена, но като цяло тя е напълно оправдана. Друг важен момент е това, че за да поставите стабилно матрака ще е необходимо да изхарчите пари и за подматрачна рамка. Някои от леглата имат такава, но за тези, които са без така трябва да се осигури. Който обаче от моделите матраци да изберете е добре да знаете нещо много важно – купувайте само такъв матрак, който да отговори на собствените ви критерии за удобство и комфорт.