От покупката не мека мебел, до избора на компоненти като холната секция, табуретката и скрина, обзавеждането на дневната е важно начинание, в което всеки се впуска с охота. Защото резултатите са в повечето случаи добри! От съществено значение е да се сдобием със стая, в която обстановката е уютна, красива и практично, в която всичко си е на точното място и в точните количества – да, може да бъде постигнато…

Какъв е приносът на меката мебел за приятния престой у дома

Колко от вас могат да отрекат влиянието на хубавия интериор върху престоя ни у дома? Едва ли има човек, който няма да се съгласи с неговото значение и принос за това  да ни е наистина добре вкъщи, да се прибираме всеки ден с огромно желание в жилището си, а след това и да го напускаме с носталгия по неговата красота.  

И няма как да не се спрем на меката мебел, когато говорим за естетика… Тя е точно толкова важна, колкото важно е и всичко останало в нашия имот – апартамент, къща и дори офис. Всеки един интериорен компонент заема строго определено място в конфигурацията от различно по вид обзавеждане, което трябва да изберем с вкус и отношение към детайла.

Меката мебел е синоним на удобство. Тя е източник на ежедневен комфорт и мигове на уединение, които ни зареждат с добро настроение и ни карат да се чувстваме добре в „кожата си“. Когато я купуваме, трябва да обърнем внимание на редица неща, като например на нейния дизайн, размери, материали и качество, цвят и цена.

В какви разновидности ще я открием по магазините

Меката мебел се предлага в множество варианти, сред които са ъгловите дивани, канапетата, разтегателните модели, холовите гарнитури, кухненските ъгли и фотьойлите. На от всички тези решения ще се спрем е въпрос на лични предпочитания, модни тенденции и финансови възможности. Крайното решение трябва да е добре обмислено и преценено, да е съобразено с редица фактори, както и да е продиктувано от личните ни предпочитания и виждания за красив интериор.

Какво е важно при покупка – водещи критерии за избор

Инвестирането в нова мека мебел не е като да си купим нови обувки, които ще носим една 2-3 години. Подобна покупка е важна в дългосрочен аспект, като тук е важно да обърнем внимание на следното:

  • габарити – размерът на дивана трябва да е такъв, че да не заема твърде много място, но и да не е прекалено малък, че да се губи на фона на останалата мебелировка;
  • визия – дизайнът на канапето, неговият цвят, както и вид на тапицерията са част от важните акценти, които излизат на преден план при покупка;
  • качество/изработка – каквото и обзавеждане да ни е нужно, ако то не е качествено, няма смисъл да харчим пари за него. Наблегнете на неговата изработка и се уверете, че тя е на високо ниво;
  • ценова стойност – финансовото изражение на продукти като меката мебел е изключително важно при избора й. Не винаги обаче твърде евтините решения са идеалните за нас решения – понякога е по-добре да вложим малко повече, за да получим малко повече… Разбира се, това не означава да се нахвърляме на супер луксозни стоки, които видимо не са ни по джоба.

Меката мебел е елемент от интериора, който се определя като ключов. Тъй като в дневната предимно релаксираме, е дори задължително да заложим на удобно и красиво обзавеждане с доказано висока функционалност. Това е единственият начин да се насладим пълноценно на свободното си време, което в наши дни е все по-малко.

На физически или онлайн магазин за обзавеждане да заложим

Мека мебел можем да открием в много физически и онлайн магазини. На кой вид пазаруване обаче да заложим? Отговорът е следният: ако искате да видите стоката от първо лице, отидете на място в търговския обект. Ако обаче нямате време, искате нещата да се случват максимално бързо, а и търсите изгодни оферти, то тогава заложете на онлайн шопинга и се възползвайте от всички негови преимущества. Те не са никак малко, споделят от Лени Стил!