В съвременното жилище понятия като всекидневна и хол се препокриват особено в случаите, в които едно помещение се състои от няколко функционални и необходими за домакинството зони. Подхода в обзавеждането на тези зони може да се превърне в сериозно предизвикателство осолено в случаите, когато живущите и обичайните обитатели на дома са особено взискателни дори към дребните акценти. Но как се обзавежда всекидневна/хол? Чак толкова трудно ли е да се справим сами със ситуацията? Не бихме ли могли по някакъв по-лесен начин да преминем през този интериорен казус? разбира се, че решение винаги има и затова не е нужно да наемате скъпи интериорни дизайнери, а просто да надникнете в списание Естило, където ви очакват невероятно ценни и практични съвети, които да приложите.

При обзавеждане на всекидневна/хол има няколко важни акцента, с които е препоръчително да се съобразите.

секция за хол

Първо – уточнете дали помещението ще се ползва само за почивка, гледане на телевизия и събирания със семейството и гости. Има много голямо значение какъв вид обзавеждане ще изберете ако хола ви е самостоятелно помещение или пък си споделя площта с трапезария и кухненски бокс. Независило от това, че зоните са по някакъв начин разделени то е неизбежно разнасянето на миризми, които се оказват сериозен фактор при подбора на мебелите. За целта ако и при вас варианта е 3 в 1 то холните мебели е препоръчително да бъдат такива, които лесно се поддържат и почистват. Не е трудно да откриете такива, защото пазара е необятен и със сигурност ще попаднете на съвършените варианти, които да ви удовлетворят.

Второ – задължително изберете идентичен дизайн за зоните на всекидневната. Това на практика означава, че ако холния кът е в класически стил то няма как да изберете електричен или пък винтидж за кухнята. Гарантирате си абсолютен кич и това със сигурност няма да се хареса на обитателите на дома. следвайте единна модна линия. Тенденциите на пазара са достатъчно многообразни за да ви помогнат да вземете правилното решение. имате предвид, че не е задължително цветовете във всички зони да са в една тоналност, но е добре да следвате усещането за приемственост и така да постигнете най-добра ефективност от цялостната концепция, която желаете да постигнете.

Трето – не пропускайте функциалността. Дома е място, в което трябва да се чувствате удобно и спокойно. Уют, естетика, комфорт – главните съветници, които ще ви водят по пътя към обзавеждането на помещението. Затова не подценявайте ролята  и съветите на професионалистите от Естило, защото именно тук ще си гарантирате професионално отношение и елиминиране на грешки.