Според статистиката, напоследък в текстилната индустрия най-голям дял по продажби и търсене заемат модерните и професионални спортни стоки. Очевидно е, че от една страна, потребителите все по-осезаемо търсят фактора комфорт и залагат на него повече, отколкото на визията. От друга страна пък хората започнаха да се замислят и колко важно е движението и спортът. Ето защо покупките на спортни стоки е важна задача за милиони хора по света и хиляди у нас.

Проблемът вече не идва от мотивацията да се екипираме спортно и да тренираме. Проблемът е стар, но продължава да е актуален: рискът от това да се сдобием със стоки ментета, понякога дори на цената на оригиналните спортни стоки.

За щастие, можете да избегнете този риск. Просто трябва веднъж завинаги да се научите да отличавате оригиналните от фалшивите спортни стоки. Ние сме тук, за да ви дадем основните насоки. Следвайте ги, а с практиката ще видите, че ще успеете бързо и лесно да правите избора си и да търсите правата си, ако все пак попаднете на ментета.

И така – как да отлича оригиналните спортни стоки от фалшивите?

  • Купуването на спортни стоки от оторизирани и надеждни доставчици вече е гаранция за вас, че няма да ви излъжат. За съжаление, много често биваме подмамени, особено в интернет. В мрежата има стотици доставчици, които само твърдят, че стоките им са оригинални. Ето защо, според нас, веднъж открили сигурен магазин за спортни стоки като Lotus Sport, най-добре е да си останете негов клиент и да не търсите нови места за покупки.
  • Оригиналните спортни стоки пристигат в оригиналните си опаковки. По тези опаковки, а не само по самите дрехи и аксесоари, навсякъде има лога и сертификационни номери на продуктите. Обувките са в кутия и са опаковани безупречно. Дрехите са сгънати по съвършен начин и най-често найлонът, в който са обвити, е със залепващ механизъм, за да си проличи дали е отварян и колко пъти.
  • Ако видите следните неща, то най-вероятно сте си купили фалшиви спортни стоки: шевовете са криви, от дрехите стърчат конци, логата на горните дрехи са навсякъде, вместо скрити дискретно, етикетите не включват подробна информация за артикула като състав, размер и така нататък, а също така и цените са крайно ниски, особено в сравнение с цената в официалния сайт на въпросната марка.

Репликите може и да ви привличат по своята по-ниска цена и достъпност, но те почти винаги оправдават правилото: евтиното излиза скъпо!

Източник: Lotus Sport