През последните няколко години хендмейд хобитата у нас станаха особено популярни.Това доведе и до неофициално обособяване на цяла хендмейд индустрия. Имайки на предвид, че България винаги е била страна на занаятите и майсторите на ръчното изкуство, трябва само да се радваме на подобно възраждане в нагласите на хората у нас.

Но ако в миналото българите са били ограничени от гледна точка на материали, днешните творци и изкусни творци в ръкоделието разполагат с цялото богатство на съвременния пазар. Така, например, любителите на плетенето и създаването на украса и интериорни аксесоари от прежда у нас, се радват на изключително голямо разнообразие от опции за своите творения. Нещо повече – наличието на толкова много видове прежда у нас дава възможност на плетачите дори да имат и любима прежда. А напоследък в техните среди осезаемо се говори единствено и само за страхотните предложения от Ярн Арт.

Кои са Ярн Арт?

Ярн Арт е турска компания с богат опит в текстилната индустрия. Създадена през 1993-та година, тя специализира на пазара с ръчно плетени прежди. Нейните продукти се славят с изключително високо качество, а според експертите, те са подходящи дори за хора с чувствителна кожа и алергия от подобни материи. У нас Ярн Арт са добре познати особено с тяхната хитова колекция Джинс. Ярн Арт Джинс се оказа една от най-търсените прежди у нас за последните няколко години.

Прежди Ярн Арт може да откриете тук: https://www.pleta.bg/bg/brands/yarn-art/

Ярн Арт Джинс – защо е толкова харесвана?

Ако никога не сте се докосвали до тази прежда, няма как да разберете. Но ще се опитаме да ви разясним защо любителите на плетивото у нас така харесват Ярн Арт Джинс. Истината е, че от една страна, тя дава възможност за разнообразни по вид изработки – от класически блузи и други дрехи до одеяла и декоративни елементи за вътрешния дизайн. Най-интересното за Ярн Арт Джинс е, че тя е толкова фина и лека, че е подходяща дори за летния ви гардероб. От тази прежда се получават страхотни плетива за топлите дни през годината, без да създават усещане за спарване или да причиняват потене. Ярн Арт Джинс е деликатна на допир, но и доста издръжлива. Съчетаваща в безупречно съотношение акрил и памук, преждата не изисква кой знае какви специални мерки за поддържане. С кадифеното си докосване Ярн Арт Джинс е не само приятна за носене, но и изключително лека за боравене и на една, и на две куки. С нея се получават прекрасни продукти, а добре усуканата й нишка позволява всякакви импровизации в ръкоделието! 

Източник: Pleta.bg